meceka yazdı:-Rapor UserFormunda ölüm yok seçili iken rapor oluşturmaya çalıştığımda hata alıyorum. Herhangi bir işlem yapmadan ölüm yok seçeneğini var diye değiştirdiğimde hata almıyorum. Ama bu her seferinde olmadı. Bazen ölüm yok seçili iken de rapor oluştu.
"Invalid use of Null" hatası boş kayıtlardan kaynaklanır. Yani sorgularda ihtiyacımız olan kriterlerde bilgi içermeyen/boş verilerin olduğunu gösteriyor. Mümkün mertebe ADO veri tabanı kullanımlarında boş veri/hücre olmamalı, öngörebildiğimce boş/Null olabileceklere karşı önlem de almıştım halbuki. Boş verilerle karşılaştığında "Belirtilmemiş" olarak grupluyordu ama demek öngöremediğimiz ya da sizin atladığınız/boş bıraktığınız lüzumlu veriler var.
meceka yazdı:-Ölüm Bilgisi UserForm'da ölüm eklemek istediğimde parola'dan dolayı hata veriyor. Parolayı kaldırdığımda ölüm ekleyebiliyorum sorun olmuyor.
Bunu atlamışız, kolay.
meceka yazdı:İl Dışı Vakalar;
-Bildirimi Boludan olmasına rağmen mernisi il dışı olanlar tablosunda bildirimi il dışı olanlar geliyor. Tersi olmuş.
-Yine aynı tablo eğer boş olur ise Kümelenme başlığı kayboluyor ve tablo şöyle bir hal alıyor;
Özellikle de sormuştum; yetersiz kalmış ya da düzeltmeyi atlamış olabilirim.
Miraç CAN yazdı:Kısaca; adres ili BOLU olmayan il + ilçe listeleyeceğiz doğru mu?
en son bunda mutabık kalmıştık.
"Adres İl" BOLU olmayan; Adres İl + Adres İlçe listeleyeceğiz doğru mu?
"Bildiren İl" kriterinin bir etkisi yok değil mi? İyice netleşelim bunu.
Kümelenme başlığının bunula ilgisi yok, "İş Yeri" tablosunu yazmadan önce ekler bunu.
meceka yazdı:-Pozitif Sağlık Personeli eğer bugün fazla ise kümelenme başlığı aşağı kaymıyor. Üst üste geldiği için karışıklık oluyor.
-Birde ismi uzun olanlar hücreye sığmıyor acaba buna bir çözüm üretmek mümkün mü?
Bu kadar fazla olabileceğini düşünmemiştim, üzüldüm
"İl Dışı" ve Yaş Dağılımı" satır sayılarına göre konumlanıyordu, düzeltiriz.
Verdiğiniz format ve Yazdırma ön izlemeye göre, görünür/okunur olarak ancak bu şekilde sığıyor.
(Aslında tabloları dinamik yaptım, sayfadan tablo formatını ayarlayıp çalıştırdığınızda son formata göre yerleştiriyor, söylemeyi unutmuşum. Herhangi bir eksiklik/hata ile karşılaşırsa başlangıç formatına dönüyordu. Tablo başlıkları doğru olmalı ve en az birer veri satırı oluşturup, hücreleri birleştirmeniz yeterliydi ancak şimdi fark ettim ki üst başlıkları dinamik yapmamışım. İsterseniz öyle yapalım.)
meceka yazdı:-Bugünkü denemelerimde de şöyle bir hata aldım rapor oluşturmak isterken.
Muhtemelen tablo başlıklarının birinde farklılık var veya silinmiş/değişmiş.
Hata aldığınız veri dosyalarını özel bilgilerden arındırarak/değiştirerek özelden gönderebilmeniz mümkün ise daha kolay çözebilirim ilk ve son yazdığınız (94 ve 3021) ADO hatalarını.
Diğer sorunları düzeltip, cevaplarınızı bekliyorum.