1 sayfadan 1. sayfa

Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 14 Arl 2020 16:39
rahmiserifoner
Merhabalar,

Elimde İstanbul'un bölge, ilçe, mahalle, adres başlıklarından oluşan bir liste var. Bu liste belirli bir formatta. Format değiştirmeden, her mahalleye göre ayrı ayrı baskı almak durumundayım. bu işlemi nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim. [ilginc]

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 15 Arl 2020 10:00
Bülent
Merhaba,

Şu şekil bir makro ile sanırım istediğiniz gibi yazdırabilirsiniz:

Kod: Tümünü seç
Sub EVNFiltreleYazdir()
Dim Mahalle As Collection
Dim Aralik As Range
Dim Ara As Range
Dim bulunan As Variant

Set Sayfam = ThisWorkbook.ActiveSheet
Set Aralik = Range("Q8", ActiveSheet.Range("Q65530").End(3))
Set Mahalle = New Collection

On Error Resume Next
For Each Ara In Aralik.Cells
    Mahalle.Add Ara.Value
Next Ara
On Error GoTo 0

For Each bulunan In Mahalle
    ActiveSheet.Range("$A$7:$Y$10000").AutoFilter Field:=17, Criteria1:=bulunan
    ActiveSheet.PrintOut
Next bulunan
ActiveSheet.Range("$A$7:$Y$10000").AutoFilter Field:=17

MsgBox "Sayfalar yazıcıya gönderildi.", vbInformation, "ExcelVba.Net"

End Sub

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 15 Arl 2020 12:33
rahmiserifoner
Merhaba Bülent Bey. Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Fakat baskıya geçtiğim anda hata alıyorum. Hata örneği ektedir. Teşekkürler...

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 15 Arl 2020 12:58
Bülent
Yazıcıyla ilgili bir sorun gibi görünüyor.
Bu yazıcıya erişiminiz olup olmadığını kontrol edip veya varsa başka bir yazıcıyı varsayılan olarak ayarlayıp deneyebilir misiniz?

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 15 Arl 2020 15:38
rahmiserifoner
Denedim. Fakat aynı hatayı alıyorum maalesef.

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 15 Arl 2020 15:44
Bülent
Kodu görüntüleyip, F8 ile adım adım çalıştırıp deneyebilir misiniz?
Bende sorunsuz çalıştı.

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 10:51
rahmiserifoner
Merhaba Bülent Bey,
F8 ile adım adım çalıştırdım fakat yine hata aldım. Ekte hata aldığım satır ve hata türü bulunmaktadır. Teşekkürler...

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 12:24
Bülent
Merhaba Rahmi Şerif bey,

Benim gönderdiğim dosyada mı kodu çalıştırdınız, yoksa farklı bir dosyaya kodu alıp mı çalıştırdınız?

Normalde yazıcıya çıktı gönderebiliyor msunuz?

Teşekkürler.

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 13:04
rahmiserifoner
Bülent By merhaba. Desteğiniz için teşekkür ederim. Fakat benim atladığım bir nokta var. O da şudur; "P" sütununda bulunan operasyon bölgesinde örneğin Bayrampaşa var mahallesi ise merkez olarak geçiyor. Fakat Bağcılarda da Merkez mahallesi var ve bunlarında birbirinden ayrı şekilde basılması gerekiyor. Ayrıca yazıcı ile hata varmış Şuan çıktı alabiliyorum. Çıktı almadaki sorunum düzeldi. Teşekkürler...

Cevap: Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 13:19
Bülent
rahmiserifoner yazdı:örneğin Bayrampaşa var mahallesi ise merkez olarak geçiyor. Fakat Bağcılarda da Merkez mahallesi var ve bunlarında birbirinden ayrı şekilde basılması gerekiyor.

Bunları tekil değerler olması açısından, Merkez yerine Bağcılar-Merkez ve Bayrampaşa-Merkez şeklinde kaydetmeniz kodun sağlıklı çalışması için yeterli olacaktır.

rahmiserifoner yazdı:Ayrıca yazıcı ile hata varmış Şuan çıktı alabiliyorum. Çıktı almadaki sorunum düzeldi. Teşekkürler...

Harika. [oley]

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 13:51
rahmiserifoner
Desteğiniz için çok teşekkür ederim Bülent Bey. Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Bu makroyu ilçe ve mahalle sütunları farklı bir excelde çalıştırmaya kalktığımda makronun hangi satırlarında değişiklik yapmak gerekir?

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 14:29
Bülent
Rica ederim.

ActiveSheet.Range("$A$7:$Y$10000").AutoFilter Field:=17

satırını uyarlamanız gerekebilir.

ActiveSheet.Range("$A$7:$Y$10000").AutoFilter --> Filtrelenecek alan

Field:=17 --> Filtre kriterinin olduğu sütun sırası

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 14:52
rahmiserifoner
Tekrar teşekkür ederim. Emeğinize sağlık... şkşk

Cevap: Sütun içeriğine göre baskı yapmak

İletiTarih: 16 Arl 2020 15:26
Bülent
Rica ederim. [mersi]
Çalışmalarınızda başarılar.