Raporlama Programı

Excel VBA kodlamaları ile yapılmış örnek dosyaları burdan izleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Raporlama Programı

İleti#1)  Selçuk TURAN » 23 Arl 2008 21:18

Like operotörü kullanılarak kodlanmış bu çalışmamda tarih aralığı vererek ve üç özellik daha seçerek 5200 satırlık veri içinden istenilen özellikte ve tarih aralığındaki veriler çekebilirsiniz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
En son Selçuk TURAN tarafından, 23 Arl 2008 23:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
Selçuk TURAN
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Selçuk TURAN
Kayıt: 23 Ekm 2008 13:26
Konum: Küçükçekmece
İleti: 115
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Raporlama Programı

İleti#2)  Tarkan VURAL » 23 Arl 2008 21:20

Evet Selçuk bey değerli arşivini açmış bulunuyor arkadaşlar hepimize hayırlı olsun :)
Devam devam Selçuk bey, katkılarınız için teşekkür ediyoruz. şkşk şkşk şkşk [op]
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Raporlama Programı

İleti#3)  Selçuk TURAN » 23 Arl 2008 22:01

2005 yılında ilk VBA ile tanıştığımdan ve öğrendiğimden bu yana yaptığım nacizane çalışmalarım bunlar. Arşivime bakıyorum yüklemeler yapmaya devam edeceğim. İlk VBA ya işim düştüğünde forum sitelerinden çok fazla yararlandım. Şu an bu forumda ki isimleri birçoğunu diğer forumlardan hatırlıyorum. Sizlerin paylaştığı değerli bilgilerle bu çalışmalarımı yapabilir durumdayım. Hatta ilk olarak hayranlıkla incelediğim hangi kodun ne anlama geldiğini çözmeye çalıştığım program Evren Gizlen'in telefon defteri programı anlamı büyük :)

Çalışmalarınızda başarılar
Kullanıcı avatarı
Selçuk TURAN
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Selçuk TURAN
Kayıt: 23 Ekm 2008 13:26
Konum: Küçükçekmece
İleti: 115
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Raporlama Programı

İleti#4)  egon77 » 24 Arl 2008 23:50

bence de mükemmel yapan arkadaşımızı kutlamak lazım şkşk
yanlız +2 arama kriteri daha olmasını isterdim :roll:
Kullanıcı avatarı
egon77
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:orhan özTÜRK
Kayıt: 23 Eyl 2008 09:05
Konum: istanbul
Meslek: finans
Yaş: 44
İleti: 335
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: avcılar

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Raporlama Programı

İleti#5)  Tarkan VURAL » 25 Arl 2008 10:59

noname77 yazdı:bence de mükemmel yapan arkadaşımızı kutlamak lazım şkşk
yanlız +2 arama kriteri daha olmasını isterdim :roll:


Her tasarı gelişmeye açıktır.
İstediğiniz şekile dönüştürebilmeniz ve bizlerle paylaşmanız dileğiyle... --)(
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Raporlama Programı

İleti#6)  Erkan Akayay » 25 Arl 2008 11:04

Bu konu ile ilgili ADO örneklerimiz vardı. Test edince hız farkı açıkça belli oluyor. Tarkan'ın rs.filter ile 3 kritere göre bir çalışması vardı.
Sorularınızı düzgün bir Türkçe ile detay vererek ve örnek dosyayla destekleyerek sorunuz.
Örnek dosyalarınızda Application.Visible veya hide gibi sayfa gizlemelerini iptal ediniz.
Alıntı ile gereksiz şişirilen başlıkları takip edemiyorum. Lütfen Cevap Yaz butonunu kullanın.
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 50
İleti: 4218
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Yalova

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Raporlama Programı

İleti#7)  egon77 » 25 Arl 2008 23:37

Tarkan bey "sıfırdan veritabani oluşturma" başlıklı konuda, başka excel dosyalarından ado ile veri transferi çalışması yapabileceğini iletmişti. Bence bu rapor formatına bu olayı uyarlarsa değişik excel dosyalarından toplanan veriler rapor userformundaki arama kriterlerine göre süzülür ve gerekli taramadan sonra başka bir sayfaya aktarılarak nihai şeklini alırdı. Belki değerli yöneticierimiz şimdi yılsonu olduğundan meşgul olabilirler ama 2009 da böyle bir çalışma yaparlarsa çok güzel olur (şimdi tek korktuğum nokta bu kadar yazıdan sonra "bunu zaten biz yapmıştık " demeniz:)
Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
egon77
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:orhan özTÜRK
Kayıt: 23 Eyl 2008 09:05
Konum: istanbul
Meslek: finans
Yaş: 44
İleti: 335
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: avcılar

Raporlama Programı

İleti#8)  Tarkan VURAL » 26 Arl 2008 11:35

Hayır, sanmıyorum. Bu şekilde bir çalışma hatırlayamadım. Ama yapılabilir tabi ki , fikirlere açığız. Müsait olabilirsek üzerinde çalışır istediğiniz gibi bir örneği de arşivimize ekleriz. --)(
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Raporlama Programı

İleti#9)  egon77 » 08 Oca 2009 11:49

airforce yazdı:Like operotörü kullanılarak kodlanmış bu çalışmamda tarih aralığı vererek ve üç özellik daha seçerek 5200 satırlık veri içinden istenilen özellikte ve tarih aralığındaki veriler çekebilirsiniz.

Selçuk Bey merhaba,
Rapor çalışmasını öncelikle çok beğendim. Bu formatı kendi verilerime göre uyarladım çok da güzel oldu.
Süzülen verilerin excel in farklı bir sayfasına da aktarılması harika. Yanlız kendi formatımda ortada çıkan listbox deniliyor herhalde, (süzülen verilerin görüldüğü yer demek istiyorum) başlık sayısını arttırabilir miyiz ve ona göre excel e aktarabilir miyiz? Ben 9 başlık saydım buna 2 tane daha hem userformda gözükecek hemde excele atarken mevcut olabilecek bir hale getirebilir miyiz?
Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
egon77
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:orhan özTÜRK
Kayıt: 23 Eyl 2008 09:05
Konum: istanbul
Meslek: finans
Yaş: 44
İleti: 335
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: avcılar

Raporlama Programı

İleti#10)  Erkan Akayay » 08 Oca 2009 11:52

Dosyaya kullanılan klasik yöntemlerle listbox'a 10 sütun veri alınabilir. Hakan Bey'in listbox'a ado ile veri alma çalışması vardı. Onu incelemenizi öneririm.
Sorularınızı düzgün bir Türkçe ile detay vererek ve örnek dosyayla destekleyerek sorunuz.
Örnek dosyalarınızda Application.Visible veya hide gibi sayfa gizlemelerini iptal ediniz.
Alıntı ile gereksiz şişirilen başlıkları takip edemiyorum. Lütfen Cevap Yaz butonunu kullanın.
Kullanıcı avatarı
Erkan Akayay
Site Dostu
 
Kayıt: 20 Ağu 2008 11:59
Konum: YALOVA
Meslek: Bilgi İşlem
Yaş: 50
İleti: 4218
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Yalova

Cevap: Raporlama Programı

İleti#11)  cnytt » 03 Haz 2009 10:56

Teşekkürler güzel bir çalışma olmuş. şkşk
Kullanıcı avatarı
cnytt
 
Adı Soyadı:cüneyt dalgın
Kayıt: 03 Haz 2009 07:54
İleti: 1
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: kayseri

Cevap: Raporlama Programı

İleti#12)  osamur » 23 Ağu 2009 13:48

Öncelikle program çok şahane, ellerinize sağlık.

Bende kendi verime göre programı uyarladım ve çok etkin olarak sonuçlar alabiliyorum ama belirli bir satırdan sonra artık verileri görmüyor, bunu nasıl aşabilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim,
Okan
Kullanıcı avatarı
osamur
 
Adı Soyadı:okan samur
Kayıt: 18 Ağu 2009 16:20
İleti: 1
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ataköy

Cevap: Raporlama Programı

İleti#13)  Tarkan VURAL » 23 Ağu 2009 22:38

Merhaba, yeni bir konu ile dosya ekleyip sorun, cevap verelim. [evet]
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Raporlama Programı

İleti#14)  Fethi34 » 22 Eyl 2009 14:36

Selçuk Bey teşekkürler, arayüz çok hoş bunu nasıl yapıyorsunuz acaba ?
Kullanıcı avatarı
Fethi34
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Poyraz Saydam
Kayıt: 21 Eyl 2009 18:18
Konum: İstanbul
Meslek: Memur
Yaş: 39
İleti: 279
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul

Cevap: Raporlama Programı

İleti#15)  Murat OSMA » 25 Kas 2010 23:42

Çok hoş gerçekten.
İncelemenizi tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Raporlama Programı

İleti#16)  TURKONET » 19 Arl 2010 15:27

selçuk beyin raporlama programı açmıor makroların güvenliği ile ilgili bilgisayar hata veriyor kodları kullanamıyorum
Kullanıcı avatarı
TURKONET
 
Adı Soyadı:Türker BAYRAKTARLAR
Kayıt: 19 Arl 2010 14:35
İleti: 1
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA

Cevap: Raporlama Programı

İleti#17)  muratsezer » 04 Şub 2011 16:49

daha programa bakmadım bile ama selçuk kardeşimiz yaptıysa güzel olmuştur
daha önce kendisinden bilgilerinden çok faydalandık sağolsun
Kullanıcı avatarı
muratsezer
 
Adı Soyadı:murat sezer yalabık
Kayıt: 08 Mar 2010 17:59
İleti: 2
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: uşak

Cevap: Raporlama Programı

İleti#18)  rfve » 30 Ağu 2012 11:30

Selçuk TURAN yazdı:Like operotörü kullanılarak kodlanmış bu çalışmamda tarih aralığı vererek ve üç özellik daha seçerek 5200 satırlık veri içinden istenilen özellikte ve tarih aralığındaki veriler çekebilirsiniz.



hocam emeğine sağlık. bende kara kara düşünürken sen bana ışık tuttun.
2008 yılından kalma olmasına rağmen dosyayı halen bulubilmek ayrı bir sevinç.

bir sorum olacaktı.

raporlama kısmında raporla ve excele butonları var.
raporla dedikten sonra raporlanan verileri excele butonu çalışmıyor maalesef.

verilere excele atmak mümkünmü.? veya excele yerine daha önceden belirlenen şekilde
yazdırma şablonuna aktarıp bu şablona göre yazdırmak mümkünmü acaba ?

bilgi verebilirseiz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
rfve
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:arda turker
Kayıt: 22 Ekm 2010 14:59
Konum: istanbul
Meslek: serbest
Yaş: 32
İleti: 44
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Raporlama Programı

İleti#19)  erdenek » 11 Nis 2014 21:12

Güzel bir çalışma ellerinize sağlık.Farklı alanlarda da uygulanabilir.
Kullanıcı avatarı
erdenek
İstenmeyen Üye
 
Adı Soyadı:COŞKUNER ARAS
Kayıt: 03 Kas 2009 21:29
Konum: İSTANBUL
Meslek: ÖĞRETMEN
Yaş: 43
İleti: 28
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL


Forum Örnek Dosyalar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe