TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Almak

Excel VBA kodlamaları ile yapılmış örnek dosyaları burdan izleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Almak

İleti#1)  Murat OSMA » 29 Eyl 2014 14:05

Yenilenen TCMB sayfasından günlük döviz kurları ve çarpraz kur bilgilerini almak için kullanabilirsiniz.

kur.png
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u A

İleti#2)  Tarkan VURAL » 29 Eyl 2014 17:10

Fonksiyonla tarih bazında, hücre içine tek tek belirli bir döviz kurunu almak için aşağıdaki KTF kullanılabilir.

Kullanımı:
Kod: Tümünü seç
=WebDoviz(Tarih Parametresi, Döviz Cinsi Parametresi, Döviz Değer Parametresi)


Tarih
Döviz kuru tarihi

Döviz Cinsi
Merkez bankasında kullanılan döviz kodlaması. USD, EUR, GBP vb..

Döviz Değerlendirme Tipi
Döviz Alış : 1
Döviz Satış: 2
Efektif Alış : 3
Efektif Satış : 4


Kod: Tümünü seç
DefVar E
Function Webdoviz(ByVal Tarih As Date, ByVal Dovtip As String, ByVal Tipi As Long) As Variant
Dim gun As String, ay As String, yil As String, path As String, kur As Double
Dim icerik As String, xmlhttp As Object, evn As Variant
Set xmlhttp = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
Application.Volatile
Dovtip = UCase(Dovtip)
gun = Day(Tarih): ay = Month(Tarih): yil = Year(Tarih)
If Len(gun) = 1 Then gun = "0" & gun
If Len(ay) = 1 Then ay = "0" & ay
path = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/" & yil & ay & "/" & gun & ay & yil & ".xml"
xmlhttp.Open "GET", path, False
xmlhttp.send "at"
If xmlhttp.Status = 200 Then
    icerik = xmlhttp.responseText
    temizlik = Split(icerik, "<Currency CrossOrder=")
    For y = 0 To UBound(temizlik)
        If temizlik(y) Like "*=""" & Dovtip & "*" Then
            sonuclar = Split(temizlik(y), "</CurrencyName>")
            evn1 = Split(sonuclar(1), "<ForexBuying>")
            evn2 = Split(sonuclar(1), "<ForexSelling>")
            evn3 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteBuying>")
            evn4 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteSelling>")
            Select Case Tipi
                Case 1: evn = Split(evn1(1), "</")
                Case 2: evn = Split(evn2(1), "</")
                Case 3: evn = Split(evn3(1), "</")
                Case 4: evn = Split(evn4(1), "</")
            End Select
            Exit For
        End If
    Next y
End If
'Kuruş hanesini benim gibi virgül kullananlar için
Webdoviz = Replace(evn(0), ".", ",")

'Kuruş hanesini nokta kullananlar için
'Webdoviz = evn(0)
End Function


yABCDEFGHI
1TarihUsd
Döviz Alış
Usd
Döviz Satış
Usd
Efektif Alış
Usd
Efektif Satış
Euro
Döviz Alış
Euro
Döviz Satış
Euro
Efektif Alış
Euro
Efektif Satış
229.09.20142.27892.2832.27732.28642.89142.89662.88942.9009
330.09.2014

Hücre Formül
B2=Webdoviz(A2;"usd";1)
C2=Webdoviz(A2;"usd";2)
D2=Webdoviz(A2;"usd";3)
E2=Webdoviz(A2;"usd";4)
F2=Webdoviz(A2;"eur";1)
G2=Webdoviz(A2;"eur";2)
H2=Webdoviz(A2;"eur";3)
I2=Webdoviz(A2;"eur";4)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#3)  otobus » 30 Eyl 2014 06:53

Tarkan hocam
linkteki bağlantıdan kopyaladığımda kodu çalıştıramadım. ( benim kod bilgimden kaynaklıdır)
Ayrıca çıkan sonuçları 10000 e böldüğümde gerçek kur değerine ulaşıyorum.
ne yapmak lazım?
sizden ricam tam kodu buraya yapıştırabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler
saygılar
Kullanıcı avatarı
otobus
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 19 Eyl 2014 15:21
Meslek: Human
Yaş: 50
İleti: 126
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#4)  gkhnylcn » 30 Eyl 2014 09:26

Murat OSMA yazdı:Yenilenen TCMB sayfasından günlük döviz kurlarını ve çarpraz kur bilgilerini almak için kullanabilirsiniz.

kur.png


Merhaba Murat bey,

Öncelikle emeğinize sağlık.
Acaba bu excel dosyanın içine bir takvim ya da tarih seçme alanı koyup, içerisinden seçtiğimiz tarihe ait TCMB kurlarını aynen sizin tablonuzda aldığınız gibi almak mümkün müdür? Daha da açık söylemem gerekirse, mesela 15/08/2014 tarihli TCMB kurlarına ihtiyacım var. Tarihi işaretleyip "Güncelle" butonunu tıkladığımda o tarihe ait kurlar tablo halinde gelsin istiyorum.
Mümkün müdür?

Şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
gkhnylcn
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Gökhan Yalçın
Kayıt: 30 Ekm 2008 10:10
Konum: NİŞANTAŞI
Meslek: BANKACI
Yaş: 46
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Nişantaşı

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#5)  Tarkan VURAL » 30 Eyl 2014 10:14

Fonksiyondaki hatalı kısım güncellenmiş olup örnek dosya eklenmiştir.

yABCDEF
1TarihDövizAlışSatışEf.AlışEf.Satış
229.09.2014usd2,27892,2832,27732,2864
329.09.2014eur2,89142,89662,88942,9009
429.09.2014gbp3,69333,71253,69073,7181
529.09.2014nok0,351980,354350,351730,35517
629.09.2014dkk0,387840,389750,387570,39065
729.09.2014ron0,65170,66023

Hücre Formül
C2=webdoviz($A2;$B2;1)
D2=webdoviz($A2;$B2;2)
E2=webdoviz($A2;$B2;3)
F2=webdoviz($A2;$B2;4)
C3=webdoviz($A3;$B3;1)
D3=webdoviz($A3;$B3;2)
E3=webdoviz($A3;$B3;3)
F3=webdoviz($A3;$B3;4)
C4=webdoviz($A4;$B4;1)
D4=webdoviz($A4;$B4;2)
E4=webdoviz($A4;$B4;3)
F4=webdoviz($A4;$B4;4)
C5=webdoviz($A5;$B5;1)
D5=webdoviz($A5;$B5;2)
E5=webdoviz($A5;$B5;3)
F5=webdoviz($A5;$B5;4)
C6=webdoviz($A6;$B6;1)
D6=webdoviz($A6;$B6;2)
E6=webdoviz($A6;$B6;3)
F6=webdoviz($A6;$B6;4)
C7=webdoviz($A7;$B7;1)
D7=webdoviz($A7;$B7;2)
E7=webdoviz($A7;$B7;3)
F7=webdoviz($A7;$B7;4)
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#6)  otobus » 30 Eyl 2014 10:31

Çok teşekkür ederim, saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
otobus
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 19 Eyl 2014 15:21
Meslek: Human
Yaş: 50
İleti: 126
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#7)  gkhnylcn » 30 Eyl 2014 11:36

Merhaba Tarkan bey,

Bahsettiğiniz şekilde bütün kurları getirmeye çalıştığımda "DKK" ve "RON" değerleri aynı geliyor.
Fakat bu formülle değil de TCMB sitesi ile alakalı, değil mi?
Kullanıcı avatarı
gkhnylcn
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Gökhan Yalçın
Kayıt: 30 Ekm 2008 10:10
Konum: NİŞANTAŞI
Meslek: BANKACI
Yaş: 46
İleti: 12
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Nişantaşı

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#8)  Uygaroz » 30 Eyl 2014 15:38

Murat Bey
Ellerinize sağlık makro çok güzel çalışıyor.
Sizden şöyle bir ricam olabilir mi?

Makro saat 15:45 gibi kendi çalışsa. Tcmb kurları her gün 15:30 da yenileniyor.
Yada; her saat başı / 2 saatte bir, kendi otomatik yenilese.
Teşekkürler
Uygar
Kullanıcı avatarı
Uygaroz
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Uygar ÖZ
Kayıt: 18 Şub 2013 17:12
Konum: Denizli
Meslek: Dış Ticaret
Yaş: 48
İleti: 263
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Denizli

Cevap: Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Ç

İleti#9)  Tarkan VURAL » 30 Eyl 2014 17:28

gkhnylcn yazdı:Merhaba Tarkan bey,

Bahsettiğiniz şekilde bütün kurları getirmeye çalıştığımda "DKK" ve "RON" değerleri aynı geliyor.
Fakat bu formülle değil de TCMB sitesi ile alakalı, değil mi?


Hayır, TCMB ile alakalı değil, koddaki gözümden kaçan bir ayrıntıdan kaynaklanıyor.
İlgili kod ve dosya üst mesajda güncellenmiştir. Uyarınız için teşekkür ediyorum.

Bilginize.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#10)  Murat OSMA » 30 Eyl 2014 19:00

Uygaroz yazdı:Murat Bey
Ellerinize sağlık makro çok güzel çalışıyor.
Sizden şöyle bir ricam olabilir mi?

Makro saat 15:45 gibi kendi çalışsa. Tcmb kurları her gün 15:30 da yenileniyor.
Yada; her saat başı / 2 saatte bir, kendi otomatik yenilese.
Teşekkürler
Uygar


Merhaba Uygar Bey,

Module içerisine bu kodu ilave edin;
Kod: Tümünü seç
Sub Auto_Open()
    
Application.OnTime TimeValue("15:45:00"), "Makro_Adı"
End Sub

Makro_Adı yazan yere sorgulama kodundaki makro adını yazın. Saat 15:45:00 da makro alışacak ve tekrar güncelleme yapacaktır.

Not: Bu işlemi yapabilmesi için dosyanın açık olması gerekmekte.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#11)  Uygaroz » 30 Eyl 2014 20:15

Murat bey
Ellerinize sağlık.
İyi akşamlar dilerim.
Uygar
Kullanıcı avatarı
Uygaroz
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Uygar ÖZ
Kayıt: 18 Şub 2013 17:12
Konum: Denizli
Meslek: Dış Ticaret
Yaş: 48
İleti: 263
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Denizli

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#12)  Murat OSMA » 30 Eyl 2014 20:22

İyi akşamlar Uygar Bey...
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#13)  Terazi » 01 Ekm 2014 01:47

Merhaba,

İlk mesajdaki Murat Osma bey'in eklediği dosyadaki makroyu çalıştırdığımda;
USD/PKR 1 ABD DOLARI 0,0103 PAKİSTAN RUPİSİ
sonucunu alıyorum...

Halbuki;
USD/PKR 1 ABD DOLARI 102,56 PAKİSTAN RUPİSİ
olması lazım...

Bilginize...
Kullanıcı avatarı
Terazi
İstenmeyen Üye
 
Kayıt: 30 Eyl 2014 07:01
Meslek: Muhasebeci
Yaş: 35
İleti: 5
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Mecidiyeköy

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#14)  Murat OSMA » 01 Ekm 2014 11:28

Merhaba Mehmet Bey,

Sitedeki verileri formatlarından kaynaklanıyor. Aynı durum USD/JPY de de mevcut. İlaveten en alt tablodaki SDR/USD formatı da farklı olduğundan hatalı geliyor. Bu formatları düzenlemek gerek..

Kodları revize ettim. Bu kodları kullanabilirsiniz;
Kod: Tümünü seç
Sub Emre()
    Application.ScreenUpdating = False
    Dim alan As Range
    Cells
.Clear
    With ActiveSheet
.QueryTables.Add(Connection:= _
        
"URL;http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml", Destination:=Range("$A$1"))
        .Name = "today_1"
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    Range
("AB1000").Value = "10000"
    Range("AB1000").Copy
    Set alan 
= Range("D3:G20,D25:D41,D44:D45")
    alan.Select
    For Each evn In alan
    If Left
(evn.Value, 2) = 10 Then
        evn
.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat
:=False
        evn
.Value = CDbl(evn.Value)
    ElseIf Left(evn.Value, 1) > 0 Then
        evn
.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlDivide, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
            ElseIf Left
(evn.Value, 1) = 0 Then
        evn
.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlMultiply, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
        evn
.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlDivide, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
    End If
    Next evn
    Selection
.Replace What:=",", Replacement:=".", LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat
:=False
    Application
.CutCopyMode = False
    Columns
("D:G").NumberFormat = "#,##0.0000"
    Range("D44").Value = Range("D44").Value / 10
    Range
("D44").NumberFormat = "#,##0.00000"
    Cells.Font.Size = 8: Columns.AutoFit
    Application
.ScreenUpdating = True
End Sub
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#15)  Terazi » 01 Ekm 2014 12:53

Merhaba,
USD/IRR 1 ABD DOLARI 2,6668 İRAN RİYALİ
değil,
USD/IRR 1 ABD DOLARI 26668 İRAN RİYALİ
olması lazım...
Bilginize...
Kullanıcı avatarı
Terazi
İstenmeyen Üye
 
Kayıt: 30 Eyl 2014 07:01
Meslek: Muhasebeci
Yaş: 35
İleti: 5
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Mecidiyeköy

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#16)  Murat OSMA » 01 Ekm 2014 13:41

Başka hata varsa onları da tek bir mesajda toplayın üzerinde son bir işlem yapıp bitirelim.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#17)  Terazi » 02 Ekm 2014 06:04

Merhaba,
USD/RUB 1 ABD DOLARI 0,0040 RUS RUBLESİ
değil,
USD/RUB 1 ABD DOLARI 39,65 RUS RUBLESİ
olması lazım...
Bilginize...
Kullanıcı avatarı
Terazi
İstenmeyen Üye
 
Kayıt: 30 Eyl 2014 07:01
Meslek: Muhasebeci
Yaş: 35
İleti: 5
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul/Mecidiyeköy

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#18)  Uygaroz » 02 Ekm 2014 12:07

Murat Bey
Makro kullanmadan, "Dış Veri Al" ile kurları çektiğimiz zaman kurlar;
2,2865 yerine 22.865 şeklinde gelmektedir.
Bunun bir çözümü var mı acaba?
Selamlar
Uygar
Kullanıcı avatarı
Uygaroz
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:Uygar ÖZ
Kayıt: 18 Şub 2013 17:12
Konum: Denizli
Meslek: Dış Ticaret
Yaş: 48
İleti: 263
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Denizli

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#19)  Murat OSMA » 02 Ekm 2014 12:59

Mehmet Bey bu kodları kullanabilirsiniz;

Kod: Tümünü seç
Sub Emre()
    
Application.ScreenUpdating False
    Dim alan 
As Range
    Cells
.Clear
    With ActiveSheet
.QueryTables.Add(Connection:= _
        
"URL;http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml"Destination:=Range("$A$1"))
        .
Name "today_1"
        
.Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    Range
("AB1000").Value "10000"
    
Range("AB1000").Copy
    Set alan 
Range("D3:G20")
    
alan.Select
    
For Each evn In alan
        
If Left(evn.Value2) = 10 Then
            evn
.Replace What:="."Replacement:=","LookAt:=xlPart_
            SearchOrder
:=xlByRowsMatchCase:=FalseSearchFormat:=False_
            ReplaceFormat
:=False
            evn
.Value CDbl(evn.Value)
        ElseIf 
Left(evn.Value1) > 0 Then
            evn
.PasteSpecial Paste:=xlPasteAllOperation:=xlDivideSkipBlanks:=FalseTranspose:=False
        
ElseIf Left(evn.Value1) = 0 Then
            evn
.PasteSpecial Paste:=xlPasteAllOperation:=xlMultiplySkipBlanks:=FalseTranspose:=False
            evn
.PasteSpecial Paste:=xlPasteAllOperation:=xlDivideSkipBlanks:=FalseTranspose:=False
        End 
If
    
Next evn
    Range
("D25:D26,D28,D30:D37,D40").PasteSpecial Paste:=xlPasteAllOperation:=xlDivideSkipBlanks:=FalseTranspose:=False
    Range
("D27,D29,D38,D41").Replace What:="."Replacement:=","
    
Range("D44").Value Range("D44").Value 100000
    Range
("D45").Value Range("D45").Value 10000
    Range
("D25:D41").HorizontalAlignment xlRight
    Application
.CutCopyMode False
    Columns
("D:G").NumberFormat "#,##0.0000"
    
Range("D44").NumberFormat "#,##0.00000"
    
Range("D39").NumberFormat "#,##0"
    
Cells.Font.Size 8Columns.AutoFitRange("A1").Select
    Application
.ScreenUpdating True
End Sub
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#20)  Tarkan VURAL » 02 Ekm 2014 13:01

Basamak ayracınızı virgül yerine nokta yaparak deneyin bakalım işinizi çözecek mi ?

2003
Araçlar - Seçenekler - Uluslararası sekmesinden;

2007
Office logosu - Excel Seçenekleri - Gelişmiş - Düzenleme seçenekleri kısmından;

2010-2013
Dosya - Seçenekler/Excel Seçenekleri - Gelişmiş - Düzenleme seçenekleri kısmından değiştirebilirsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Sonraki

Forum Örnek Dosyalar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron
Bumerang - Yazarkafe