TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Almak

Excel VBA kodlamaları ile yapılmış örnek dosyaları burdan izleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#61)  Ozan İLGÜN » 26 Mar 2019 13:57

viewtopic.php?f=4&t=31743&hilit=+tcmb
Bu konudaki dosya işinize yarar mı?
ozan.ilgun@boun.edu.tr

Resim
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 12:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 35
İleti: 3038
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#62)  bpeker » 26 Mar 2019 14:19

Ozan İLGÜN yazdı:http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=4&t=31743&hilit=+tcmb
Bu konudaki dosya işinize yarar mı?

Merhaba ,

sorunun kod'dan kaynaklanmadığını çözdüm. Şirket IP lerinde sanırım TCMB engelli gibi gözüküyor. Bu yüzden erişemiyor. Sizin atmış olduğunuz link'teki dosya da bu yüzden Run time 9 veriyor.
yardımlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
bpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 13 Mar 2019 10:17
Meslek: muhasebe
Yaş: 52
İleti: 14
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#63)  Ozan İLGÜN » 26 Mar 2019 17:57

Durumu IT departmanına bildirirseniz düzeltebilirler.
ozan.ilgun@boun.edu.tr

Resim
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 12:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 35
İleti: 3038
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#64)  Tarkan VURAL » 26 Mar 2019 18:00

Merhaba,

Rastgele bir tarih querystringi ile veri almak istedim, herhangi bir sorun olmadan listeledi. Kodlar da bu şekilde bir link oluşturuyor.
http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201903/18032019.xml

Dosyadan da denediğimde sorun görmedim, çalışır durumda. ;)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#65)  d_artagnan » 10 May 2019 15:18

Range("AB1000").Value = "10000" değerini Range("AB1000").Value = "1" olarak değiştirince basamak ayracınızı virgül yerine nokta yapmaya gerek kalmıyor.
Kullanıcı avatarı
d_artagnan
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 30 Nis 2019 08:13
Meslek: uzman
Yaş: 36
İleti: 74
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ankara

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#66)  Ruzgarca » 16 May 2019 08:46

Tarkan Bey merhaba,

İlgili güne ait kur sayfası olamayabiliyor, Genel Tatil Günleri, Resmi Tatil Günleri gibi.

Bu durumda fonksiyonu nasıl kontrol altına alabiliriz?


Tarkan VURAL yazdı:Fonksiyonla tarih bazında, hücre içine tek tek belirli bir döviz kurunu almak için aşağıdaki KTF kullanılabilir.

Kullanımı:
Kod: Tümünü seç
=WebDoviz(Tarih Parametresi, Döviz Cinsi Parametresi, Döviz Değer Parametresi)


Tarih
Döviz kuru tarihi

Döviz Cinsi
Merkez bankasında kullanılan döviz kodlaması. USD, EUR, GBP vb..

Döviz Değerlendirme Tipi
Döviz Alış : 1
Döviz Satış: 2
Efektif Alış : 3
Efektif Satış : 4


Kod: Tümünü seç
DefVar E
Function Webdoviz(ByVal Tarih As Date, ByVal Dovtip As String, ByVal Tipi As Long) As Variant
Dim gun As String, ay As String, yil As String, path As String, kur As Double
Dim icerik As String, xmlhttp As Object, evn As Variant
Set xmlhttp = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
Application.Volatile
Dovtip = UCase(Dovtip)
gun = Day(Tarih): ay = Month(Tarih): yil = Year(Tarih)
If Len(gun) = 1 Then gun = "0" & gun
If Len(ay) = 1 Then ay = "0" & ay
path = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/" & yil & ay & "/" & gun & ay & yil & ".xml"
xmlhttp.Open "GET", path, False
xmlhttp.send "at"
If xmlhttp.Status = 200 Then
    icerik = xmlhttp.responseText
    temizlik = Split(icerik, "<Currency CrossOrder=")
    For y = 0 To UBound(temizlik)
        If temizlik(y) Like "*=""" & Dovtip & "*" Then
            sonuclar = Split(temizlik(y), "</CurrencyName>")
            evn1 = Split(sonuclar(1), "<ForexBuying>")
            evn2 = Split(sonuclar(1), "<ForexSelling>")
            evn3 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteBuying>")
            evn4 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteSelling>")
            Select Case Tipi
                Case 1: evn = Split(evn1(1), "</")
                Case 2: evn = Split(evn2(1), "</")
                Case 3: evn = Split(evn3(1), "</")
                Case 4: evn = Split(evn4(1), "</")
            End Select
            Exit For
        End If
    Next y
End If
'Kuruş hanesini benim gibi virgül kullananlar için
Webdoviz = Replace(evn(0), ".", ",")

'Kuruş hanesini nokta kullananlar için
'Webdoviz = evn(0)
End Function


yABCDEFGHI
1TarihUsd
Döviz Alış
Usd
Döviz Satış
Usd
Efektif Alış
Usd
Efektif Satış
Euro
Döviz Alış
Euro
Döviz Satış
Euro
Efektif Alış
Euro
Efektif Satış
229.09.20142.27892.2832.27732.28642.89142.89662.88942.9009
330.09.2014

Hücre Formül
B2=Webdoviz(A2;"usd";1)
C2=Webdoviz(A2;"usd";2)
D2=Webdoviz(A2;"usd";3)
E2=Webdoviz(A2;"usd";4)
F2=Webdoviz(A2;"eur";1)
G2=Webdoviz(A2;"eur";2)
H2=Webdoviz(A2;"eur";3)
I2=Webdoviz(A2;"eur";4)
Kullanıcı avatarı
Ruzgarca
 
Kayıt: 17 Nis 2019 11:02
Meslek: Bilgisayar
Yaş: 38
İleti: 1
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#67)  Tarkan VURAL » 18 Ekm 2019 08:21

Merhaba, hoş geldiniz.

Kontrol altına almak, sonuç boş döndüğünde bir sonuç yazdırmak mı ? Mesela önceki günün kuru gelsin. Bunu kodlara müdahale etmeden Excel formülleri ile de yapabilirsiniz. Eğer kur fonksiyonu sonucu boşsa üstteki kuru getir, değil ise fonksiyon sonucu gibi...
Başka bir şey demek istiyorsanız kontrol altına almak ifadenizi açıklayınız. Yazılımcı kafası ile olasılık çok ;)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#68)  bcagatay75 » 04 Kas 2019 15:04

Merhabalar,
Tarkan bey bu kod sizindi sanırım.
kodunuzu 1 senedir falan bir fonksiyon haline getirdim ve programımın çeşitli yerlerinde kullanıyorum
Fakat sanırım Merkez bankası sitesini tekrar değiştirdi ve caanım fonksiyonu bypass etmek zorunda kaldım.
acaba tekrar bir revizyon yapma şansınız var mı?
eğer yardımcı olursanız harika olur.
şimdiden teşekkürler


Function Webdoviz(ByVal TARIH As Date, ByVal Dovtip As String, ByVal Tipi As Long) As Variant
Dim gun As String, ay As String, yil As String, path As String, kur As Double
Dim icerik As String, xmlhttp As Object, evn As Variant
If TARIH = "00:00:00" Then
Webdoviz = CDbl(1#)
Exit Function
Else
' bu gecici cözüm
Webdoviz = CDbl(1#)
Exit Function
End If
Set xmlhttp = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
Application.Volatile
Dovtip = UCase(Dovtip)
gun = Day(TARIH): ay = Month(TARIH): yil = Year(TARIH)
If Len(gun) = 1 Then gun = "0" & gun
If Len(ay) = 1 Then ay = "0" & ay
path = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/" & yil & ay & "/" & gun & ay & yil & ".xml"
xmlhttp.Open "GET", path, False
xmlhttp.Send "at"
If xmlhttp.Status = 200 Then
icerik = xmlhttp.responseText
temizlik = Split(icerik, "<Currency CrossOrder=")
For y = 0 To UBound(temizlik)
If temizlik(y) Like "*=""" & Dovtip & "*" Then
sonuclar = Split(temizlik(y), "</CurrencyName>")
evn1 = Split(sonuclar(1), "<ForexBuying>")
evn2 = Split(sonuclar(1), "<ForexSelling>")
evn3 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteBuying>")
evn4 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteSelling>")
Select Case Tipi
Case 1: evn = Split(evn1(1), "</")
Case 2: evn = Split(evn2(1), "</")
Case 3: evn = Split(evn3(1), "</")
Case 4: evn = Split(evn4(1), "</")
End Select
Exit For
End If
Next y
Webdoviz = Replace(evn(0), ".", ",")
Else
Webdoviz = CDbl(1#)
End If
Kullanıcı avatarı
bcagatay75
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 02 Haz 2018 12:10
Meslek: mühendis
Yaş: 45
İleti: 11
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Istanbul

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#69)  Tarkan VURAL » 04 Kas 2019 16:48

Evet ajax metotlarıyla geliştirmişler sadece https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml bağlantısı yanıt veriyor.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#70)  bpeker » 05 Kas 2019 07:35

Tarkan VURAL yazdı:Evet ajax metotlarıyla geliştirmişler sadece https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml bağlantısı yanıt veriyor.


Tarkan Hocam merhaba ,

bende aylık olarak yaptığım raporlarda kullanıyorum(çok teşekkürler bu arada). Şuan geriye dönük tüm raporları düzeltmem gerekiyor. Peki şu şekilde nasıl revize edebiliriz, örnek olarak tarih yazıldığında kod 1 sefer çalışsın ve excel her açıldığında kendini yenilemesin.Böylelikle bir değişiklik olduğunda eski raporlar değişmeyecek.

saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
bpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 13 Mar 2019 10:17
Meslek: muhasebe
Yaş: 52
İleti: 14
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#71)  Tarkan VURAL » 05 Kas 2019 08:04

Formül hesaplamasını manuel yapabilirsiniz. Elle tetiklediğinizde çalışır.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#72)  Murat OSMA » 05 Kas 2019 09:33

Tarkan VURAL yazdı:Evet ajax metotlarıyla geliştirmişler sadece https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml bağlantısı yanıt veriyor.

Kodlardaki http'yi https yapmak yeterli yani.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#73)  bpeker » 05 Kas 2019 09:58

Tarkan VURAL yazdı:Formül hesaplamasını manuel yapabilirsiniz. Elle tetiklediğinizde çalışır.


hocam onu nasıl yapıcam buton mu eklemem gerekiyor. yada hangi kodu yazmam gerekiyor satır başına ?
Kullanıcı avatarı
bpeker
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 13 Mar 2019 10:17
Meslek: muhasebe
Yaş: 52
İleti: 14
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#74)  bcagatay75 » 05 Kas 2019 10:50

Tarkan VURAL yazdı:Evet ajax metotlarıyla geliştirmişler sadece https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml bağlantısı yanıt veriyor.


Tarkan Bey,
bu durumda geçmiş tarihli kurlara erişim imkanı yok mu demek bu ajax metoduyla yapılmış site sebebiyle.
Burak Çağatay
Kullanıcı avatarı
bcagatay75
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 02 Haz 2018 12:10
Meslek: mühendis
Yaş: 45
İleti: 11
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Istanbul

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#75)  Tarkan VURAL » 05 Kas 2019 11:33

bpeker yazdı:hocam onu nasıl yapıcam buton mu eklemem gerekiyor. yada hangi kodu yazmam gerekiyor satır başına ?

Formül hesaplamasını Formüller - Hesaplama Seçenekleri sekmesinden elle açıp kapatabilirsiniz. Ya da kodla Application.Calculate özelliğinden yararlanabilirsiniz.

bcagatay75 yazdı:Tarkan Bey,
bu durumda geçmiş tarihli kurlara erişim imkanı yok mu demek bu ajax metoduyla yapılmış site sebebiyle.
Burak Çağatay

Bakmak lazım. Belki erişim için bir servis apisi ya da kolay bir link mevcut olabilir.

Murat OSMA yazdı:Kodlardaki http'yi https yapmak yeterli yani.

Tarih seçimine göre erişim istiyorlar Murat. Günlük, anlık yeterli değil.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz K

İleti#76)  bcagatay75 » 05 Kas 2019 11:55

Tarkan VURAL yazdı:
bpeker yazdı:hocam onu nasıl yapıcam buton mu eklemem gerekiyor. yada hangi kodu yazmam gerekiyor satır başına ?

Formül hesaplamasını Formüller - Hesaplama Seçenekleri sekmesinden elle açıp kapatabilirsiniz. Ya da kodla Application.Calculate özelliğinden yararlanabilirsiniz.

bcagatay75 yazdı:Tarkan Bey,
bu durumda geçmiş tarihli kurlara erişim imkanı yok mu demek bu ajax metoduyla yapılmış site sebebiyle.
Burak Çağatay

Bakmak lazım. Belki erişim için bir servis apisi ya da kolay bir link mevcut olabilir.

Murat OSMA yazdı:Kodlardaki http'yi https yapmak yeterli yani.

Tarih seçimine göre erişim istiyorlar Murat. Günlük, anlık yeterli değil.


Tarkan Bey teşekkürler,
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
bcagatay75
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 02 Haz 2018 12:10
Meslek: mühendis
Yaş: 45
İleti: 11
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Istanbul

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#77)  Murat OSMA » 05 Kas 2019 15:47

Tarkan VURAL yazdı:
Murat OSMA yazdı:Kodlardaki http'yi https yapmak yeterli yani.

Tarih seçimine göre erişim istiyorlar Murat. Günlük, anlık yeterli değil.

Sadece senin mesajını desteklemek için yazdım abi. --)(
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#78)  BURAK57 » 07 Kas 2019 08:20

Herkese merhabalar,
Bir haftadır 'Function Webdoviz' kodu çalışmıyor, alternatiflerini denedim olmuyor başka şekilde yazdığımda ,
'Function Webdoviz' kodu gibi olmuyor, yardımlarınızı rica ederiz, herkese iyi çalışmalar dilerim
Kullanıcı avatarı
BURAK57
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Bayram Küçük
Kayıt: 19 Tem 2011 12:12
Konum: ümraniye
Meslek: yazılım , Veri tabanı , satın alma
Yaş: 43
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#79)  Tarkan VURAL » 07 Kas 2019 09:04

Bugün denediğimde https ile sonuçları verdi. Fonksiyonu aşağıdaki şekilde kullanabiliyorsunuz:

Kod: Tümünü seç
DefVar E
Function Webdoviz(ByVal Tarih As Date, ByVal Dovtip As String, ByVal Tipi As Long) As Variant
Dim gun As String, ay As String, yil As String, path As String, kur As Double
Dim icerik As String, xmlhttp As Object, evn As Variant
Set xmlhttp = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
Application.Volatile
Dovtip = UCase(Dovtip)
gun = Day(Tarih): ay = Month(Tarih): yil = Year(Tarih)
If Len(gun) = 1 Then gun = "0" & gun
If Len(ay) = 1 Then ay = "0" & ay
path = "https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/" & yil & ay & "/" & gun & ay & yil & ".xml"
xmlhttp.Open "GET", path, False
xmlhttp.send "at"
If xmlhttp.Status = 200 Then
    icerik = xmlhttp.responseText
    temizlik = Split(icerik, "<Currency CrossOrder=")
    For y = 0 To UBound(temizlik)
        If temizlik(y) Like "*=""" & Dovtip & "*" Then
            sonuclar = Split(temizlik(y), "</CurrencyName>")
            evn1 = Split(sonuclar(1), "<ForexBuying>")
            evn2 = Split(sonuclar(1), "<ForexSelling>")
            evn3 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteBuying>")
            evn4 = Split(sonuclar(1), "<BanknoteSelling>")
            Select Case Tipi
                Case 1: evn = Split(evn1(1), "</")
                Case 2: evn = Split(evn2(1), "</")
                Case 3: evn = Split(evn3(1), "</")
                Case 4: evn = Split(evn4(1), "</")
            End Select
            Exit For
        End If
    Next y
End If
'Kuruş hanesini benim gibi virgül kullananlar için
Webdoviz = Replace(evn(0), ".", ",")

'Kuruş hanesini nokta kullananlar için
'Webdoviz = evn(0)
End Function

Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: TCMB Sitesinden Günlük Döviz Kur'u ve Çapraz Kur'u Al

İleti#80)  BURAK57 » 07 Kas 2019 09:15

Tarkan bey ,
yardımlarınızdan dolayı, çok teşekkür ederiz, iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
BURAK57
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Bayram Küçük
Kayıt: 19 Tem 2011 12:12
Konum: ümraniye
Meslek: yazılım , Veri tabanı , satın alma
Yaş: 43
İleti: 50
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

ÖncekiSonraki

Forum Örnek Dosyalar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe