[Yardım]  çok etopla

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

çok etopla

İleti#1)  ahmetonline » 06 Oca 2021 08:22

merhaba arkadaşlar aşağıda yazan formülle ile çok etopla işlemi yapıyorum ama bir koşul daha koymam lazım y stununda boş hücrelere göre yapması gerekiyor. "" boş demek ama kod içinde nasıl yapılıyor.
Kod: Tümünü seç
Range("F7") = WorksheetFunction.SumIf(Range("V1:V6500"), "K", Range("T1:T6500"))
Kullanıcı avatarı
ahmetonline
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 16 May 2018 12:16
Meslek: serbest
Yaş: 40
İleti: 123
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: kocaeli

Cevap: çok etopla

İleti#2)  okutkan » 06 Oca 2021 08:49

Kod: Tümünü seç
if range("y1").value = "" then
Yazacağınız kod
End if

Excel VBA konusunda profesyonel değilim. Excel VBA öğrenmeye çalışıyorum.
Sorulara cevap vermek için araştırıyorum; araştırdıkça daha fazlasını öğreniyorum.
Kullanıcı avatarı
okutkan
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 27 May 2017 02:45
Meslek: pol. mem.
Yaş: 28
İleti: 385
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: DENİZLİ

Cevap: çok etopla

İleti#3)  ahmetonline » 06 Oca 2021 08:56

vermiş olduğunz kodda y1 hücresi dolu ise işlem yap olarak görüyorum. benim istediğim en az yüz satırlık bir dosyada iki koşullu toplama hem bir stunda k yazan hemde diğer stunda boş olanı toplamak
Kullanıcı avatarı
ahmetonline
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 16 May 2018 12:16
Meslek: serbest
Yaş: 40
İleti: 123
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: kocaeli

Cevap: çok etopla

İleti#4)  Miraç CAN » 06 Oca 2021 09:05

Application.SumIfs(Range("V1:V6500"), Range("T1:T6500"), "k", Range("Y1:Y6500"), "")
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Site Dostu
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 39
İleti: 910
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya & Adana

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: çok etopla

İleti#5)  ahmetonline » 06 Oca 2021 09:29

malesef olmuyor 0 değeri getiriyor
Kullanıcı avatarı
ahmetonline
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 16 May 2018 12:16
Meslek: serbest
Yaş: 40
İleti: 123
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: kocaeli

Cevap: çok etopla

İleti#6)  Miraç CAN » 06 Oca 2021 10:09

ahmetonline yazdı:... çok etopla işlemi yapıyorum ama bir koşul daha koymam lazım y stununda boş hücrelere göre yapması gerekiyor. "" boş demek ama kod içinde nasıl yapılıyor.

Ben mi yanlış okuyorum yazdıklarınızı Ahmet Bey;
Boş hücre içeriğinde hiç bir şey olmayan hücre demek. Sıfır (0) bu şartı sağlamıyor maalesef.
Bu koşulu da eklerseniz boş olan ama 0 (sıfır) olmayanları toplar. Range("Y1:Y6500"), "<>" & 0
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Site Dostu
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 39
İleti: 910
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya & Adana

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: çok etopla

İleti#7)  Miraç CAN » 06 Oca 2021 10:15

Benim de kafam karıştı, saçmaladım azıcık [komik]
boş olan ama 0 (sıfır) olmayanları
bu ne demek ya... :oops:

Sonuç sıfır geliyorsa verilerde sorun vardır, denedim, doğru sonuç veriyor.
Sonuç 0 (sıfır) ise görünmesin diyorsanız o başka.
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Site Dostu
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 39
İleti: 910
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya & Adana

Cevap: çok etopla

İleti#8)  ahmetonline » 06 Oca 2021 12:19

sevgili arkadaşlar şimdi veri tablosunda günlük üretim gösteriyorum bu üretime göre her ürün türüne göre değer atadım benim formülde t stunda verileri v sütun içinde verilen k kelimesine göre toplama var ayrı olarak y stununda t ve boş hücreler var benim istediğim y stununda boş hücrelere göre hem t ye göre hemde boş hücre şartı ie yapmak
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
ahmetonline
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 16 May 2018 12:16
Meslek: serbest
Yaş: 40
İleti: 123
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: kocaeli

Cevap: çok etopla

İleti#9)  Miraç CAN » 06 Oca 2021 12:50

Tarifiniz yine olmadı Ahmet Bey,
Burada açıkladığınız ile dosyada açıkladığınıza dair ilişkilendirilecek bir şey anlayamadım.
Dosya da H, K, F sütunlarından bahsediyorsunuz, burada T, V, Y ?

Bu uyuşmazlığın dışında yapmak istediğiniz izahı da kavrayamadım.
Şimdi ben dosyanıza göre şöyle başlayayım tarife, siz devamını getirin:
Tip "K", Durum "T" ve Boş ise Adetleri topla. Ya da "T" ve boş olanları ayrı ayrı mı toplamak istiyorsunuz?

=ÇOKETOPLA(F:F;H:H;"K";K:K;"T")
=ÇOKETOPLA(F:F;H:H;"K";K:K;"")
Kullanıcı avatarı
Miraç CAN
Site Dostu
 
Kayıt: 26 Arl 2016 19:07
Meslek: Harita/Ölçme
Yaş: 39
İleti: 910
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Amasya & Adana

Cevap: çok etopla

İleti#10)  ahmetonline » 14 Oca 2021 14:24

evet her ikisinide ayrı toplamak istiyorum
Kullanıcı avatarı
ahmetonline
Siteye Alışmış
 
Kayıt: 16 May 2018 12:16
Meslek: serbest
Yaş: 40
İleti: 123
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: kocaeli


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bumerang - Yazarkafe