KAPAT Butonu

KAPAT Butonu

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

KAPAT Butonu

İleti#1)  manisali » 14 Arl 2010 13:40

Arkadaşlar merhaba.
Bir userform oluşturdum,KAPAT butonu ekledim fakat aktif sayfa kapatma işlevini görecek kodu bilmiyorum..Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
manisali
İstenmeyen Üye
 
Adı Soyadı:şerif ali şensazlı
Kayıt: 03 Kas 2010 19:51
İleti: 498
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA/Çankaya

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#2)  Tarkan VURAL » 14 Arl 2010 14:04

Aktif sayfa kapatılmaz, belki gizlenebilir. Form üzerindeki butonla formu kapatabilirsiniz. Dosyayı kaydedip/kaydetmeden kapatabilirsiniz. Ama sayfa tek başına kapanabilir bir nesne değildir.
ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...



İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 41
İleti: 23808
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

REKLAM
Bumerang - Yazarkafe

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#3)  Haldun Alay » 14 Arl 2010 14:05

Merhabalar,

Çalışma sayfasının kapatma kodu yoktur.

Eğer Çalışma Kitabı'nın kapatma kodundan bahsediyorsanız;
Kod: Tümünü seç
ActiveWorkBook.Close
kodunu deneyin.
Kullanıcı avatarı
Haldun Alay
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Haldun Alay
Kayıt: 15 Haz 2008 00:14
Konum: Rakım 0
Meslek: Turizm
Yaş: 44
İleti: 1223
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aydın/Kuşadası

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#4)  manisali » 14 Arl 2010 20:00

Üstadım tamamdır.İlgine,bilgine ve emeğine teşekkür ederim.,
Kullanıcı avatarı
manisali
İstenmeyen Üye
 
Adı Soyadı:şerif ali şensazlı
Kayıt: 03 Kas 2010 19:51
İleti: 498
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: ANKARA/Çankaya

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#5)  heavysharpa » 12 Eyl 2013 20:59

Tarkan Bey, userform2 den butobla userform3 ekrana geldi ve kapat komutu yazdım aşağıdaki gibi

Private Sub CommandButton1_Click()
Close UserForm2
End Sub



ama hata aldım.?
Kullanıcı avatarı
heavysharpa
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ahmet keskes
Kayıt: 12 Şub 2012 21:01
Konum: serbest meslek
Meslek: pvc profil üreticisi-onoblok panjur profilleri üreticisi
Yaş: 44
İleti: 468
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#6)  Enes BAĞ » 12 Eyl 2013 21:01

Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
unload UserForm2
End Sub

Olarak deneyiniz. ;)
►Mail: enesbag@excelvba.net
(Forumda paylaşmak istemediğiniz dosyalar içindir, sorulara yanıt verilmez.)

“Müslümanlar, yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak.
Harp olacak ve Müslümanlar onları yenip öldürecekler.
Öyle ki, yahudiler ağaç ve taşların arkasına saklanacaklar, o ağaç ve taşlar konuşarak,
'Ey Müslüman, ey Allah’ın kulu, arkamda bir yahudi var, gel onu öldür.' diyecek.
Sadece arkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır.”
Kullanıcı avatarı
Enes BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: enesbag@excelvba.net
Meslek: Bilgi işlem / Bakım onarım / Bakım planlama / Yedek parça
Yaş: 30
İleti: 5519
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#7)  heavysharpa » 12 Eyl 2013 21:12

userform 2 eski fiyatlar diye bir userforma ( userform3 ) sayfa açtırdım, ve userform3 e kapat butonu koydum ki kaydetmeden sadece userform3 kapanacak
Kullanıcı avatarı
heavysharpa
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ahmet keskes
Kayıt: 12 Şub 2012 21:01
Konum: serbest meslek
Meslek: pvc profil üreticisi-onoblok panjur profilleri üreticisi
Yaş: 44
İleti: 468
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: Cevap: KAPAT Butonu

İleti#8)  Enes BAĞ » 12 Eyl 2013 21:18

heavysharpa yazdı:userform 2 eski fiyatlar diye bir userforma ( userform3 ) sayfa açtırdım, ve userform3 e kapat butonu koydum ki kaydetmeden sadece userform3 kapanacak

Ahmet Bey Userform2de bir buton aracılığı ile Userform3ü açıyorsunuz ve Userform3e kapat butonu yapıp kapatmak istiyorsanız,
userform3e buton ekleyin ve butonun change olayını, unload me yazın.
Userform3 kapanacak ve her hangi bir kayıt işlemi olmayacaktır. [evet]
►Mail: enesbag@excelvba.net
(Forumda paylaşmak istemediğiniz dosyalar içindir, sorulara yanıt verilmez.)

“Müslümanlar, yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak.
Harp olacak ve Müslümanlar onları yenip öldürecekler.
Öyle ki, yahudiler ağaç ve taşların arkasına saklanacaklar, o ağaç ve taşlar konuşarak,
'Ey Müslüman, ey Allah’ın kulu, arkamda bir yahudi var, gel onu öldür.' diyecek.
Sadece arkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır.”
Kullanıcı avatarı
Enes BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: enesbag@excelvba.net
Meslek: Bilgi işlem / Bakım onarım / Bakım planlama / Yedek parça
Yaş: 30
İleti: 5519
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#9)  heavysharpa » 12 Eyl 2013 21:54

Enes Bey,bir şeyler yapmaya çalıştım ve tabloyu e-postanıza gönderdim. Kontrol edebilirmisniz. ? [ilginc]
Kullanıcı avatarı
heavysharpa
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ahmet keskes
Kayıt: 12 Şub 2012 21:01
Konum: serbest meslek
Meslek: pvc profil üreticisi-onoblok panjur profilleri üreticisi
Yaş: 44
İleti: 468
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#10)  heavysharpa » 12 Eyl 2013 22:21

Enes Bey, vb oluşturduğumuz kodları c# içine gömsek olur mu sizce ?
Kullanıcı avatarı
heavysharpa
Siteye Alışmış
 
Adı Soyadı:ahmet keskes
Kayıt: 12 Şub 2012 21:01
Konum: serbest meslek
Meslek: pvc profil üreticisi-onoblok panjur profilleri üreticisi
Yaş: 44
İleti: 468
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: konya

Cevap: Cevap: KAPAT Butonu

İleti#11)  Enes BAĞ » 13 Eyl 2013 08:43

heavysharpa yazdı:Enes Bey,bir şeyler yapmaya çalıştım ve tabloyu e-postanıza gönderdim. Kontrol edebilirmisniz. ? [ilginc]

İnanın çok yoğunum fırsat bulduğumda kesinlikle bakacağım.

heavysharpa yazdı:Enes Bey, vb oluşturduğumuz kodları c# içine gömsek olur mu sizce ?

Ahmet Bey bu konuda bilgim yok, Tarkan Bey size yardımcı olabilir.

Mailinizde ki type mismatch, hatası ise, verilerinizde uyumsuzluk olduğu için örneksiz hatanın nerede olduğunu bilemem. [evet]
►Mail: enesbag@excelvba.net
(Forumda paylaşmak istemediğiniz dosyalar içindir, sorulara yanıt verilmez.)

“Müslümanlar, yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak.
Harp olacak ve Müslümanlar onları yenip öldürecekler.
Öyle ki, yahudiler ağaç ve taşların arkasına saklanacaklar, o ağaç ve taşlar konuşarak,
'Ey Müslüman, ey Allah’ın kulu, arkamda bir yahudi var, gel onu öldür.' diyecek.
Sadece arkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır.”
Kullanıcı avatarı
Enes BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: enesbag@excelvba.net
Meslek: Bilgi işlem / Bakım onarım / Bakım planlama / Yedek parça
Yaş: 30
İleti: 5519
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aksaray / Merkez

Cevap: KAPAT Butonu

İleti#12)  Tarkan VURAL » 13 Eyl 2013 10:35

Daha önce VB, VBA formlarının Visual Studio içine (C# projesine) eklendiğini hiç duymadım.
ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...



İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 41
İleti: 23808
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe