8 sayfadan 5. sayfa

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 06 Oca 2013 15:20
Erhan Yavuz
Emre bey ben eklediğiniz resimleri göremedim.. Hata benden mi kaynaklanıyor..? [ilginc]

Tamam şimdi oldu ve konuyu anladım.

Oyunda kale muhasarası bölümünde; userform'da Imagelist nesnesi kullanılmıştır. Bunun için ise OLEAutomation Referencesinin aktif olması gerekiyor.. Programda yapamasanız bile başka boş bir excel sayfasında userfomda İmagelist nesnesini aktif ettirirseniz. Oyun sorunsuz çalışacaktır.

Tabi burada oyunu yükleyip, hatalı şekli ile bir şekilde kaydetmemişseniz.. Böyle birşey olduysa bile yeniden indirp kurarsanız çalışır.. Merak etmeyin, çünkü bende başka bilgisayarlarda denerken başıma gelmişti..
Bu konuda Tarkan beyin forumda bir çalışması vardı veya Erman beyin yaptığı çalışma bu konuya çok iyibir örnek olacaktır.. [evet]

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 08 Oca 2013 22:06
emremansur2
Tekrar kurdum 3 kere ama olmadı o dediğinizi nasıl yapacağım?

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 24 Oca 2013 23:49
saltanat42
Bu oyunu oynayamayan benden başka kimse var mı? Yardımcı olurmusunuz ben oynamayı bırakın oyuna giremiyorum bile,oyuna giriş dediğim zaman;(Automation error / Belirtilmemiş hata) diye bir hata mesajı geliyor ve olmuyor.win7 işletim sistemi ve 32bit 1gb ekran kartım var

Cevap: Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 25 Oca 2013 09:28
Erhan Yavuz
saltanat42 yazdı:Bu oyunu oynayamayan benden başka kimse var mı? Yardımcı olurmusunuz ben oynamayı bırakın oyuna giremiyorum bile,oyuna giriş dediğim zaman;(Automation error / Belirtilmemiş hata) diye bir hata mesajı geliyor ve olmuyor.win7 işletim sistemi ve 32bit 1gb ekran kartım var



Selamlar Office sürümünüz nedir? Ondan kaynaklanıyor olabilir.. [evet]

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 26 Oca 2013 19:26
saltanat42
Office 2007 kullanıyorum

Cevap: Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 26 Oca 2013 19:50
Tarkan VURAL
saltanat42 yazdı:Bu oyunu oynayamayan benden başka kimse var mı? Yardımcı olurmusunuz ben oynamayı bırakın oyuna giremiyorum bile,oyuna giriş dediğim zaman;(Automation error / Belirtilmemiş hata) diye bir hata mesajı geliyor ve olmuyor.win7 işletim sistemi ve 32bit 1gb ekran kartım var


Automation error olayı, dosyaların sürümü ile ilgili olabilir. Sizdeki bazı nesnelerin yeniden register edilmesi gerekiyor olabilir. MSCOMCTL.ocx ve MSCOMCT2.ocx dosyalarınızı unregister ettikten sonra yeniden register ediniz. Sonra tekrar deneyiniz.

Ben şu anda 6GB Win7 Pro SP1 işletim sistemi ve Office 2010 ile denedim, sorunsuz oynadım. :)

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 26 Oca 2013 22:35
saltanat42
İlginiz için teşekkür ederim fakat ben bu bahsettiklerinizi nasıl yapacağımı bilmiyorum.Yardımcı olabilir misiniz.

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 26 Oca 2013 22:48
Tarkan VURAL
Klavyenizden Windows + R tuşuna basın. Açılan kutuya cmd yazıp enter tuşlayın. Açılan siyah command ekranında öncelikle
cd c:\windows\system32 yazın enter tuşlayın. Sonra sırasıyla aşağıdakileri yazıp her defasında enter tuşuna basın.
regsvr32 /u mscomct2.ocx
regsvr32 /u mscomctl.ocx
regsvr32 mscomct2.ocx
regsvr32 mscomctl.ocx

Her uygulamadan sonra olumlu sonuçlandığına dair mesajlar almalısınız.

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 26 Oca 2013 23:23
saltanat42
regsvr32 /u mscomct2.ocx
regsvr32 /u mscomctl.ocx bunları yazdığım zaman sıkıntı yok fakat


regsvr32 mscomct2.ocx
regsvr32 mscomctl.ocx bunları yazdığım zaman hata veriyor.("mscomctl.ocx"modülü yüklendi ancak DII Register Server çağrısı 0x80004005 hata koduyla başarısız oldu) diyor.

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 26 Oca 2013 23:37
Tarkan VURAL
OCXDUMP sitesinden indirip tekrar deneyiniz. İndirdiğiniz dosyayı system32 içine atmadan önce orjinalinin yedeğini alınız. Eğer yine register etmezse orjinalini geri yüklersiniz. ;)

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 27 Oca 2013 00:00
saltanat42
Bu saatte ilgilendiğiniz için teşekkürler fakat indirip tekrar denememe rağmen yine olmadı.Galiba ben bu işi başaramayacağım.

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 27 Oca 2013 00:17
Tarkan VURAL
Bilgisayarınızda Administrator yetkisi ile oturum açmıştınız değil mi ?

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 27 Oca 2013 00:19
saltanat42
Evet.

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 27 Oca 2013 00:26
Tarkan VURAL
Dilerseniz bağlanıp bakayım. İmzamın altındaki ücretsiz destek dosyasını indirin sisteminizden bakalım.
Firma : tarkanvural
Kullanıcı : Misafir
Parola : evn123456

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 14 Haz 2013 00:31
cibili
Ben oyunda ilk savaşta düşmanı yeniyorum.Ama ardından hata veriyor ve kaleye saldıramıyorum...Kuşatmayı kaldırıyorum bende mecburen ama haritada isimler zemin vs.. kayyboluyor...Bunu nasıl çözebilirim acaba? Win7 - Ofis2007

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 20 Tem 2013 20:14
GurayHan
Merhaba,

bende yüklerken söyle bir sorun ile karsilastim;
Osmanli(1299-1566).exe bulunamadi.

bu sorun neden kaynaklaniyor olabilir?

Cevap: Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 20 Tem 2013 20:46
Erhan Yavuz
GurayHan yazdı:Merhaba,

bende yüklerken söyle bir sorun ile karsilastim;
Osmanli(1299-1566).exe bulunamadi.

bu sorun neden kaynaklaniyor olabilir?



Tarkan bey o konu ile ilgilenecektir.. Nedense Loader konumundaki program Virüs programı tarafından karantinaya alınıyor. Ben programımı bildiğim için virüs programını kapadım ve çalıştı ama neden virüs gibi gördüğünü ben de anlamış değilim..?

Cevap: Cevap: Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Emp

İletiTarih: 20 Tem 2013 21:11
GurayHan
Erhan Yavuz yazdı:
GurayHan yazdı:Merhaba,

bende yüklerken söyle bir sorun ile karsilastim;
Osmanli(1299-1566).exe bulunamadi.

bu sorun neden kaynaklaniyor olabilir?



Tarkan bey o konu ile ilgilenecektir.. Nedense Loader konumundaki program Virüs programı tarafından karantinaya alınıyor. Ben programımı bildiğim için virüs programını kapadım ve çalıştı ama neden virüs gibi gördüğünü ben de anlamış değilim..?


Ya simdi aslinda virüs olarak bir problemle karsilasmadim, cünkü bende virüs programini kapiyip denedim fakat bu yaziyla karsilastim. O kadar hevesliyim ki bu oyunu oynamak icin sormayin :)

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 21 Tem 2013 07:18
Erhan Yavuz
Virüs programını kapatmadan, indirdiğiniz 24 MB lık .exe haline getirilmiş sıkıştırlmış dosyayı indirip açmaya çalıştığınızda Osmanli(1299-1566).exe dosyası otomatik siliniyor, program dizini c:\ecy klasörüne -eğer siz değiştirmemişseniz- kuruluyor ama loader-yükleyici olan Osmanli(1299-1566).exe dosyası siliniyor ve bu nedenle bulunamadı diyor.. [ilginc]

İşte asıl bu .exe dosyası neden virüs gibi algılanıyor onu bende anlamadım.. Tarkan bey yardımınıza ihtiyacımız var..!!

Cevap: Osmanlı (1299-1566) Oyunu - Ottoman Empire

İletiTarih: 22 Tem 2013 08:40
Erhan Yavuz
Tarkan beyin inceleme sonucu raporu aşağıdadır. Kendisine çok teşekkürler..

Tarkan VURAL yazdı:"Abi inceliyorum ama sıkıntı yaşamadım. Tamamen virüs programının hassasiyet ayarlarından kaynaklı. Bende Kaspersky var sorun yapmıyor. Virüs programını eğitmek lazım yani bizim programımız güvenlik sertifikası olmayan yazarı belli olmayan bir program. Dolayısıyla bazı anti virüsler şüphelenebilir, normal. Programa bu güvenlidir derseniz, güvenli programlar listesine alırsanız bir daha sorun yaşamazsınız. Bazı anti virüsler şüphelerinden dolayı bunu yapabilir. Yapacağımız başka da bir şey yok maalesef. Bir çok bilgisayarda sorun olmadığını tahmin ediyorum olsaydı çoktan yazarlardı üyelerimiz."