1 sayfadan 1. sayfa

Form Üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 21 Haz 2008 22:26
Tarkan VURAL
UserForm' unuzun üzerinde bir menü barı olsun isterseniz ek'teki örnek tam size göre.

ToolBox' a component olarak Microsoft ToolBar Control seçip uygulayın.
Resim
ToolBox' a eklenen bu yeni nesne modelini seçip formunuzun üzerine , üst kısma gelecek şekilde çizin.
Normal şartlarda ToolBox' a eklediğiniz ToolBar nesnesinden sonra referansı otomatik olarak işaretlenecektir. Yine de kontrol edebilirsiniz. Referans penceresinde Microsoft Common Controls seçili değilse işaretleyin.
Resim

Açık kodlama örneklerini aşağıya ekliyorum. Kodların tamamı ek' teki dosyada mevcuttur.
Kod: Tümünü seç
Private Sub Toolbar1_ButtonClick(ByVal Button As MSComctlLib.Button)
If Button.Key = "son" Then son
End Sub

Kod: Tümünü seç
Private Sub Toolbar1_ButtonMenuClick(ByVal ButtonMenu As MSComctlLib.ButtonMenu)
With ButtonMenu
    If .Key = "formac" Then formac
        If .Key = "yaz" Then yaz
            If .Key = "kapat" Then kapat
                If .Key = "deneme" Then deneme
End With
End Sub

Ekran görüntüsü şu şekilde olacak :
Resim

userform_toolbar.rar

Saygılarımızla,

Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 31 Ekm 2008 20:59
hsayar
değişik bir örneği
viewtopic.php?f=78&t=798 başlığındaki 4. mesajdan indirebilirsiniz.

Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 29 Arl 2008 01:46
do12uk
Selamlar,
Öncelikle ellerinize sağlık.Gerçekten çok güzel bir paylaşım.
Benim merak ettiğim ve sormak istediğim,"ilk menü","son menü" ve "diğer menü" bölümlerini nasıl değiştirebileceğim.Excel dosyasını indirip kodları incelediğimde,ilgili bölümlere herhangi bir müdahele de bulunamadığımı gördüm.Sanki bir şekilde kodun içine gömülmüş diye düşündüm.
Konu biraz eski olmasına rağmen bu konuda bilgi verebilirseniz gerçekten çok sevinirim.
Tekrar teşekkürler,

Doruk

Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 29 Arl 2008 21:28
Tarkan VURAL
Merhaba Doruk bey sitemize hoş geldiniz.

UserForm üzerinde menü yapımı için bir ToolBar nesnesi mevcut. Ayrıca UserForm sayfasında da ilgili kodlamalar mevcut ve paylaşılmıştır. Şifreli değildir. Evet olaylar kodlama içerisinde olmaktadır. Bunun için VBA makro kodlarını bilmeniz gerekmektedir. Kodları incelemeye başladığınızda - bilmiyorsanız - öğrenmeye de başlamış sayılırsınız. Bir kaç değişiklik yaparak çalıştırınız, oluşan değişimleri izleyiniz.

İyi çalışmalar.

Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 30 Arl 2008 15:05
do12uk
Tarkan Bey cevabınız için çok teşekkürler.
Sanırım ben derdimi tam olarak anlatamadım.Makro ekleme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım, fakat "Toolbar" opsiyonunu eklediğim zaman, üzerine yazı ekleme, hover özelliği gibi eklentileri yapamadım. Bu sebeb ile, sizin hazırladığınız örneği bir kez daha inceledim fakat malesef tekrar bir sonuç alamadım.
İçine makro eklemek vb. konulardan ziyade, Toolbar hakimiyeti üzerineydi aslında sormak istediğim.
"İlk Menü".."Son Menü" isimlendirmeleri ve biçimlendirmeleri belirten kodu göremediğimden dolayı,nasıl yapıldığını mümkünse öğrenmek istiyorum.
Tekrar teşekkürler,

Doruk

Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 30 Arl 2008 15:24
Tarkan VURAL
ToolBar nesnesini eklediğiniz zaman , VBE penceresinden ToolBar'ın Custom özelliğinden faydalanıp menülerinizi ve makro başlıklarınızı oluşturabilirsiniz.

Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 30 Arl 2008 16:29
do12uk
Çok teşekkür ederim gerçekten, tekrar ellerinize sağlık..

İyi çalışmalar,

Doruk

Cevap: Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 14 Kas 2012 17:15
emre311
Hocam toolbar örneğini tekrar yayınlarmısınız?

Cevap: Cevap: Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 14 Kas 2012 17:37
Tarkan VURAL
emre311 yazdı:Hocam toolbar örneğini tekrar yayınlarmısınız?


Eskisi yoktu ama hemen benzer bir örnek hazırladım, ekliyorum.

Cevap: Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 14 Kas 2012 17:53
emre311
Çok teşekkür ederim hocam sağolun.

Cevap: Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 14 Kas 2012 19:13
emre311
Hocam peki ekteki yöntemlerle toolbarda yetki verilebilirmi? Nasıl verilebirlir? Yardımınız için teşekkürler şimdiden.

Cevap: Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 14 Kas 2012 23:44
emre311
Biraz uğraştırdı ama yaptım galiba. :)

Cevap: Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 15 Kas 2012 11:10
Enes Recep BAĞ
Tarkan Bey aşağıdaki hatayı aldım, sanırım referanslardan hata veriyor.
Yardımcı olabilir misiniz?

Run-time error '424':
Object required

Could not load on object because it is not available on this machine.

Cevap: Cevap: Form üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 15 Kas 2012 11:16
Tarkan VURAL
erbag yazdı:Could not load on object because it is not available on this machine.


ToolBar nesnesi, MSCOMCTL.OCX dosyası içinden çıkan bir nesnedir. Sisteminizde bu dosya yüklü ise benim eklediğim nesneyi silip kendi toolbox araç kutunuzdan ekleyin.

Cevap: Form Üzerine Toolbar ( Menülü UserForm )

İletiTarih: 16 Tem 2018 23:21
feraz
--)(