Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

UserForm üzerine ekleyebileceğiniz alt bilgi bandı.

Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#1)  Murat OSMA » 30 Ekm 2010 12:14

Kod: Tümünü seç
Sub Auto_Open()
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.DisplayStatusBar = True
    Application.StatusBar = "Lütfen Bekleyin..."
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:02")
    Application.StatusBar = "Program Başlatılıyor..."
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:02")
    Application.StatusBar = False
UserForm1.Show
End Sub
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: StatusBar İçin Bir Örnek

İleti#2)  Murat OSMA » 13 May 2011 23:25

Kodlara biraz ilave yapalım.

Kod: Tümünü seç
Sub Auto_Open()
Dim intCounter As Integer
Dim bln As Boolean
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.DisplayStatusBar = True
    Application.StatusBar = "Lütfen Bekleyin..."
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:01")
    Application.StatusBar = "Program Başlatılıyor..."
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:01")
    Application.StatusBar = False
bln = Application.DisplayStatusBar
Application.DisplayStatusBar = True
For intCounter = 10 To 1 Step -1
Application.StatusBar = intCounter & " Saniye..."
Application.Wait Now + TimeSerial(0, 0, 1)
Next intCounter
Application.StatusBar = False
Application.DisplayStatusBar = bln
UserForm1.Show
End Sub
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#3)  diojen » 13 Şub 2013 10:31

merhaba kod yazma konusunda yeniyim status barda toplam kisminin 60 a bolunmus halini gosteren bir koda ihtiyacim var mumkunmudur.. yada mause ile coklu secim yapinca onlarin 60 a bolunmus halini gosteren formul varmidir saygilar...
Kullanıcı avatarı
diojen
 
Adı Soyadı:serkan kavazoglu
Kayıt: 13 Şub 2013 10:16
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Excel´in StatusBar'ı İçin Bir Örnek

İleti#4)  Murat OSMA » 13 Şub 2013 11:35

Merhaba Serkan Bey,
Lütfen öncelikle şu bağlantıyı inceleyerek profil bilgilerinizi düzenleyiniz; viewtopic.php?f=4&t=1210

İletilerinizi forum kuralları 20. maddeye uygun yazmaya özen gösteriniz.
20. Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle mesajınızın tamamını büyük harf kullanarak yazmayınız. Türkçe yazım kurallarında; cümlede kelimelerin ilk harfi büyük olur, özel isimlerin baş harfi büyük olur, noktadan sonra başlayan her kelimenin baş harfi büyük olur, mesaj içindeki tüm harfler büyük yazılmaz yahut tümü küçük yazılmaz. Sitemiz Türkçe karakter desteklemektedir ve i, ç , ş , ğ gibi harfleri kullanmanızda hiç bir sakınca yoktur.

Sorunuzla ilgili olarak; ThisWorkbook kod sayfasına şu kodu yazarak deneyiniz;
Kod: Tümünü seç
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    Application.StatusBar = "Sonuç: " & WorksheetFunction.Sum(Target.Value) / 60
End Sub
Kullanıcı avatarı
Murat OSMA
Site Forum Yöneticisi
 
Adı Soyadı:Murat OSMA
Kayıt: 04 Arl 2008 22:34
Konum: İstanbul
Meslek: Excel & VBA Eğitmeni
Yaş: 36
İleti: 14412
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bağcılar - İSTANBUL

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#5)  diojen » 13 Şub 2013 20:04

Cep telefonundan bağlandığım için düzenlemeleri daha sonra yapacağım. Bu kodu ThisWorkbook kısmına yapıştırıyorum çok güzel elinize sağlık çalışıyor fakat her seferinde aynı işi yapmak zorunda mıyım kapatınca gidiyor kalıcılık nasıl sağlanıyor. Office 2007 İngilizce kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
diojen
 
Adı Soyadı:serkan kavazoglu
Kayıt: 13 Şub 2013 10:16
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#6)  Enes Recep BAĞ » 13 Şub 2013 20:14

diojen bey merhaba isminizi güncellermisiniz? Detay için inceleyiniz. İsimsiz üyeler
Örneği ekledim. (İsimsiz üye grubunda olduğunuz için göremeyeceksiniz. :( )
Kontrol edermisiniz?

diojen.gif
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 38
İleti: 8285
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BURSA

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#7)  diojen » 13 Şub 2013 20:30

umarım yapabilmişimdir .
Kullanıcı avatarı
diojen
 
Adı Soyadı:serkan kavazoglu
Kayıt: 13 Şub 2013 10:16
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#8)  Enes Recep BAĞ » 13 Şub 2013 20:34

Serkan bey değişiklik için teşekkür ederim.

Normal üyeliğe geçiş yapmak için aşağıdaki adrese mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Profilini güncelleyen üyeler yeniden normal üyelik grubuna geçiş için talepte bulunabilirler. Geçiş talebini, forumdaki iletişim bölümünden yahut excel@excelvba.net adresine direkt elektronik posta göndererek yapabilirler.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 38
İleti: 8285
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BURSA

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#9)  diojen » 13 Şub 2013 21:32

mail attım sorumun cevabı nedir hocam ?
Kullanıcı avatarı
diojen
 
Adı Soyadı:serkan kavazoglu
Kayıt: 13 Şub 2013 10:16
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#10)  Enes Recep BAĞ » 13 Şub 2013 21:36

diojen yazdı:mail attım sorumun cevabı nedir hocam ?


Serkan bey sorunuzun cevabını ben ekledim(6. mesajımda) zaten isimsiz üye olmanızdan dolayı göremiyorsunuz.
Site Forum Yöneticilerimiz mesajını gördüğü an sizi normal üye grubuna aktaracaklardır.
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=53&t=7141&p=106596#p106585
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 38
İleti: 8285
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BURSA

Cevap: Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#11)  Tarkan VURAL » 14 Şub 2013 01:02

diojen yazdı:Cep telefonundan bağlandığım için düzenlemeleri daha sonra yapacağım. Bu kodu ThisWorkbook kısmına yapıştırıyorum çok güzel elinize sağlık çalışıyor fakat her seferinde aynı işi yapmak zorunda mıyım kapatınca gidiyor kalıcılık nasıl sağlanıyor. Office 2007 İngilizce kullanıyorum.


Merhaba,
2003 üzeri bir sürüm ile çalışıyorsanız, dosyanızı XLSM uzantılı ( Makro içerebilen dosya şeklinde ) kaydedebilirsiniz. ;)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#12)  diojen » 14 Şub 2013 09:50

bu olayi formulle yapma imlanimiz varmi is yerinde yetki ksitlamasina takiliyorum makro konusunda .. suzme yaptiktan sonra kalan rakamlarin karsisindaki sayisal degerlerin toplami lazim hocam... tesekkurler
Kullanıcı avatarı
diojen
 
Adı Soyadı:serkan kavazoglu
Kayıt: 13 Şub 2013 10:16
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#13)  Enes Recep BAĞ » 14 Şub 2013 10:15

diojen yazdı:bu olayi formulle yapma imlanimiz varmi is yerinde yetki ksitlamasina takiliyorum makro konusunda .. suzme yaptiktan sonra kalan rakamlarin karsisindaki sayisal degerlerin toplami lazim hocam... tesekkurler


Serkan bey halen cep telefonundan mı yazıyorsunuz? :lol:
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 38
İleti: 8285
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BURSA

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#14)  diojen » 14 Şub 2013 10:23

[ilginc] Malesef iş yerinde internet kısıtlı formulü bekliyorum sagolun.
Kullanıcı avatarı
diojen
 
Adı Soyadı:serkan kavazoglu
Kayıt: 13 Şub 2013 10:16
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#15)  Enes Recep BAĞ » 15 Şub 2013 00:23

diojen yazdı:bu olayi formulle yapma imlanimiz varmi is yerinde yetki ksitlamasina takiliyorum makro konusunda .. suzme yaptiktan sonra kalan rakamlarin karsisindaki sayisal degerlerin toplami lazim hocam... tesekkurler


Bu mesajınızı biraz daha detaylandırabilirmisiniz? [ilginc]
Daha önce eklemiş olduğum exceli 2007 ile hazırladım.
Ekte bulabilirsin.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Enes Recep BAĞ
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Enes Recep BAĞ
Kayıt: 30 Ağu 2010 15:39
Konum: 0 549 808 82 66
Meslek: Bilgi işlem
Yaş: 38
İleti: 8285
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: BURSA

Cevap: Excel´in StatusBar´ı İçin Bir Örnek

İleti#16)  diojen » 15 Şub 2013 22:43

Tesekkurler sorunu alttoplam formulu ile cozdum ilginiz icin sagolun....
Kullanıcı avatarı
diojen
 
Adı Soyadı:serkan kavazoglu
Kayıt: 13 Şub 2013 10:16
İleti: 7
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul


Forum StatusBar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe