StatusBarbardaki değeri alma

UserForm üzerine ekleyebileceğiniz alt bilgi bandı.

StatusBarbardaki değeri alma

İleti#1)  AhmetAlabaş » 18 Şub 2011 22:37

Merhaba.
StatusBara tarih ve Saat ekledim. tarih ve Saat değerini Nasıl alabilirim. StatusBar1.Panels(6).Text denedim ama "" çıkıyor.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
AhmetAlabaş
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Ahmet Alabaş
Kayıt: 17 Haz 2008 22:51
Konum: istanbul
Meslek: bilgisayar
Yaş: 43
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

Cevap: StatusBarbardaki değeri alma

İleti#2)  Tarkan VURAL » 18 Şub 2011 22:57

Selam. UserForm Statusbar´dan bahsediyorsanız, eklenen sabitleri Text özelliği ile alamazsınız. Text olarak eklediğiniz veriler varsa sadece onların Text bilgilerini alabilirsiniz.

Ekleme :
Kod: Tümünü seç
StatusBar1.Panels.Item(1).Style = sbrText
StatusBar1.Panels.Item(1).Text = "Ahmet Alabaş"


Sorgulama :
Kod: Tümünü seç
Msgbox StatusBar1.Panels.Item(1).Text
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: StatusBarbardaki değeri alma

İleti#3)  Haldun Alay » 18 Şub 2011 23:03

AhmetAlabaş yazdı:Merhaba.
StatusBara tarih ve Saat ekledim. tarih ve Saat değerini Nasıl alabilirim. StatusBar1.Panels(6).Text denedim ama "" çıkıyor.
Yardımlarınız için teşekkürler.

ActiveX nesnesinden bahsediyorsanız eklediğiniz panellerin stilini sbrDate ve sbrTime olarak belirlediğiniz için alamazsınız (panellerin Text alanına herhangi bir bilgi yazmaz).

Açıkcası nesne üzerinde gösterilen tarih ve saat, güncel tarih ve saat olduğu için Date() ve Time() fonksiyonlarını kullanmanız daha mantıklı.
Kullanıcı avatarı
Haldun Alay
Site Dostu
 
Adı Soyadı:Haldun Alay
Kayıt: 15 Haz 2008 00:14
Konum: Rakım 0
Meslek: Turizm
Yaş: 50
İleti: 1241
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Aydın/Kuşadası

Cevap: StatusBarbardaki değeri alma

İleti#4)  AhmetAlabaş » 19 Şub 2011 09:22

Saati Nasıl surekli guncel tutabilirim.
Kullanıcı avatarı
AhmetAlabaş
Yeni Başlamış
 
Adı Soyadı:Ahmet Alabaş
Kayıt: 17 Haz 2008 22:51
Konum: istanbul
Meslek: bilgisayar
Yaş: 43
İleti: 85
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: istanbul

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: Cevap: StatusBarbardaki değeri alma

İleti#5)  Tarkan VURAL » 19 Şub 2011 10:07

AhmetAlabaş yazdı:Saati Nasıl surekli guncel tutabilirim.

Şu konu başlığına bakınız:
viewtopic.php?f=78&t=506
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ?
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 18:27
Konum: @tarkanvural73
Meslek: LUU, Database Expert, Senior Software Specialist, Developer
Yaş: 47
İleti: 27420
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü


Forum StatusBar

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe