[Çözüldü] - ListBox'ta Çift Tıkla Bilgileri Formda Görmek

Verilerinizi listeleyebileceğiniz liste kutusu

Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri Formda

İleti#31)  Tarkan VURAL » 26 Ekm 2009 20:10

SELVİ yazdı:Userform için bir satır yok,yada benim atladığım bir detaymı var.

Var.
b2:b arralığındaki herhangi bir hücreye çift tıklayınca,userform7 açılsın...

Demiştiniz. Sayfa içinde B sütununda herhangi bir yeri çift tıklamaktan bahsettiğiniz net anlaşılıyor. Buna göre;
Module içine ...
Kod: Tümünü seç
Public chkod as string

... yazdıktan sonra
Kod: Tümünü seç
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
chkod=target.value
UserForm7.Show
end sub

UserForm7 'nin de Initialize olayına, diğer kodları yazacaksınız.
Kod: Tümünü seç
Private Sub UserForm_Initizalize()
Set rs = con.Execute("select * from [sayfa3$] where [Kişi No]='" & CSTR(chkod) & "' order by [Sıra No] desc")
ListBox1.ColumnCount = rs.fields.count
ListBox1.Column= rs.getrows
end sub


Halen anlaşamamış isek, ne istediğinizi tane tane yazın. Benim de kafam karışmaya başladı. Neyi çift tıklayınca ne olacak şaşırdım. [ilginc]
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 44
İleti: 26642
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri Formda

İleti#32)  SELVİ » 26 Ekm 2009 20:13

Şimdi oldu işte ;

hehe hehe hehe hehe hehe

İnsanın alacağıda borcuda namazda aklına gelirmiş derler,benimde biraz öyle oldu sanırım..

Şimdi bir deneyeyim.....

Saygılar
Kullanıcı avatarı
SELVİ
Site Dostu
 
Adı Soyadı:HAYATİ DURMUŞ
Kayıt: 05 Mar 2009 21:21
Konum: Satış Müdürü
Meslek: Ticaret
Yaş: 42
İleti: 1079
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri Formda

İleti#33)  Tarkan VURAL » 26 Ekm 2009 21:42

Allah kabul etsin. Oldu ise tamam. ;)
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 44
İleti: 26642
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri Formda

İleti#34)  SELVİ » 27 Ekm 2009 02:09

Tarkan Bey ;

Bir sorunumuz var ;

Çift tıklama olayını iki türlü kullanıyoruz.

1-userform2'yi açıp içindeki listbox3'deki verilerden birine çift tıklayıp userform 7'un açılıp içindeki listboxlara
verilerin gelmesini sağlıyoruz.Buraya kadar sorun yok.

Aşağıdaki kodlar ; Yukarıdaki anlatım içindir.

Public chkod As String


Private Sub ListBox3_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
chkod = ListBox3.Value
UserForm7.Show
End Sub



Private Sub UserForm_Initialize()
Dim con As Object, rs As Object
Set con = CreateObject("adodb.connection")
con.Open ("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""excel 8.0;hdr=yes""")

Set rs = con.Execute("select * from [sayfa3$] where [Kişi No]='" & chkod & "' order by [Sıra No] desc")
ListBox1.ColumnCount = rs.Fields.Count
ListBox1.Column = rs.getrows

Set rs = con.Execute("select * from [sayfa2$] where [Kişi No]='" & chkod & "'")
ListBox2.ColumnCount = rs.Fields.Count
ListBox2.Column = rs.getrows
End Sub

2-sayfada hücreye çift tıklayınca aynı olaylar gerçekleşsin istiyoruz,fakat bazen geliyor bazende BOF EOF gibi hatalar
veriyor,burdada aşağıdaki kodları kullanıyoruz ve userform'un içinde hiçbirşey yoksa problem vermiyor.

Burda modüle yazdığımız "Public chkod as string" kodu "Public chkod as string, chkod1 as string" veya sadece baştaki
gibi denesekte hatayı engelleyemedim.Ya BOF yada EOF doğru veya geçerli kayıt silinmiş.İstenen işlem geçerli bir
kayıt gerektiyor.Aşağıdaki kodlarda sayfadaki çift tıklama için kullandığım kodlar."chkod seçeneğini chkod1 olarakda chkod olarakda denedim.)


Nerde hata yapıyorum......



Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
chkod1=target.value
UserForm7.Show
end sub

Private Sub UserForm_Initialize()
Dim con As Object, rs As Object
Set con = CreateObject("adodb.connection")
con.Open ("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""excel 8.0;hdr=yes""")

Set rs = con.Execute("select * from [sayfa3$] where [Kişi No]='" & chkod1 & "' order by [Sıra No] desc")
ListBox1.ColumnCount = rs.Fields.Count
ListBox1.Column = rs.getrows

Set rs = con.Execute("select * from [sayfa2$] where [Kişi No]='" & chkod1 & "'")
ListBox2.ColumnCount = rs.Fields.Count
ListBox2.Column = rs.getrows
End Sub
Kullanıcı avatarı
SELVİ
Site Dostu
 
Adı Soyadı:HAYATİ DURMUŞ
Kayıt: 05 Mar 2009 21:21
Konum: Satış Müdürü
Meslek: Ticaret
Yaş: 42
İleti: 1079
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu
Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri Formda

İleti#35)  Tarkan VURAL » 27 Ekm 2009 02:19

Hayati bey,
Her iki koşulda da yani ListBox3 çift tıklatıldığında yahut sayfa içindeki cari kodu çift tıklatıldığında, önce hedefteki veri chkod değişkeni içerisine atanıyor, sonra UserForm7 açılıyor ve Initialize olayı ile atanan dhkod değerine göre recordset hazırlanıyor. Yani chkod1 gibi bir değişkene aslında ihtiyaç yok. Burada bizim için seçilen chkod değeri önemli öyle değil mi ? O zaman bir chkod değeri aldığımızda, bu koda göre recordset hazırlatacağız. Buradaki tek sorun eğer chkod ile ilgili herhangi bir not yoksa, kayıt EOF ya da BOF durumuna gidemeyeceğinden hata verecektir. Filtre edilen verilerin boş olduğunu düşünürseniz recordsete hiç veri alınamayacak. Dolayısıyla BOF ( ilk kayıt ) ya da EOF (son kayıt) True değeri döndürmeyecek. Döndürmediğine göre de getrows özelliği ile hiç veri alınamayacak. En başa On Local Error Resume Next satırını da ekleyelim, hatalı durumda da çalışmaya devam etsin. Veri yoksa da hiç bir şey ekleyemesin, ama hata da vermeden prosedüre devam etsin. Şimdi bu mantıkta deneyerek bakın bakalım hata alıyor musunuz ?
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 44
İleti: 26642
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri Formda

İleti#36)  SELVİ » 27 Ekm 2009 02:33

Tamamdır .... [evet]

Yalnız ,bir detay daha meydana çıktı.........

SAyfanın neresinden çift tıklasam form açıyor,sadece "B" sütununda tıkladığımızda açılması için bir imkan varmıdır acaba.

Ayrıca sayfalardaki sütun başlıklarını listboxlara alabilirmiyim.

Saygılar
Kullanıcı avatarı
SELVİ
Site Dostu
 
Adı Soyadı:HAYATİ DURMUŞ
Kayıt: 05 Mar 2009 21:21
Konum: Satış Müdürü
Meslek: Ticaret
Yaş: 42
İleti: 1079
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama
ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri

İleti#37)  Tarkan VURAL » 27 Ekm 2009 03:02

SELVİ yazdı:SAyfanın neresinden çift tıklasam form açıyor,sadece "B" sütununda tıkladığımızda açılması için bir imkan varmıdır acaba.


Kod: Tümünü seç
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
select case target.column
case = 2
chkod=target.value
UserForm7.Show
end select
end sub
Resim
www.tarkanvural.com.tr

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn
Şüphesiz ki; biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde O’na döndürüleceğiz.

HasbunAllâhu ve nimel vekîl
Bize Allah yeter. O ne güzel vekildir.


ExcelVBA.NET' e katkıda bulunmak ister misiniz ? O halde BAĞIŞ butonunu tıklayın...
Kullanıcı avatarı
Tarkan VURAL
Yönetim Kurulu
 
Adı Soyadı:Tarkan VURAL
Kayıt: 14 Haz 2008 20:27
Konum: tarkan@excelvba.net
Meslek: LUU, Yazılım Geliştirme Müdürü
Yaş: 44
İleti: 26642
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul - Beylikdüzü

Cevap: ListBox'taki Veriye Çift Tıklayınca Bilgileri Formda

İleti#38)  SELVİ » 02 Kas 2009 02:02

Teşekkür Ederim.

Saygılar
Kullanıcı avatarı
SELVİ
Site Dostu
 
Adı Soyadı:HAYATİ DURMUŞ
Kayıt: 05 Mar 2009 21:21
Konum: Satış Müdürü
Meslek: Ticaret
Yaş: 42
İleti: 1079
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İSTANBUL

Önceki

Forum ListBox

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bumerang - Yazarkafe