[Yardım]  csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

VBA Makrolar ile ilgili sormak istedikleriniz, yapmak istedikleriniz hakkında yardım alabileceğiniz bölümdür.

csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#1)  husopa » 12 Eyl 2017 12:21

Merhabalar,

Bir noktaya kadar getirdiğim bir projem var ve vba bilmediğim ve artık bitirmem gerektiği için sizlerden yardım bekliyorum.

Konu şu: .csv uzantısına harf ve rakamsal değerler kaydeden bir tartım var ve sadece SD kart çıkışı mevcut. 4 kişinin tartım bilgilerini kaydedebiliyor ve SD karta bu bilgileri virgülle ayrılmış şekilde yazdırıyor.

Yapmak istediğim proje SD karttaki csv uzantılı dosyadan
datalar.JPG
verileri userform'da textbox yada label larda görüntüleyip bir excel sheet'e kaydedebilmek, yada bir database'e.
DATA1.CSV içerisinde tek bir hücredeki çıktı şu şekilde:
{0,16,~0,2,~1,2,~2,3,~3,4,MO,"BC-601",DT,"03/08/2017",Ti,"21:50:56",Bt,0,GE,2,AG,27,Hm,165.0,AL,1,Wk,62.8,MI,23.1,
FW,24.6,Fr,25.3,Fl,25.1,FR,32.2,FL,31.3,FT,19.7,mW,44.9,mr,2.2,ml,2.2,mR,7.3,mL,7.3,mT,25.9,
bW,2.4,IF,2,rD,2227,rA,19,ww,55.9
,CS,B6

kullanmak istediğim değerler koyu renkte olanlar.
***** 1.) CSV dosyasından bu verileri kod ile ayıklayabilmemiz mümkün mü?
***** 2.) Yoksa kod ile userform da buton'un click olayına csv dosyasını excelde her bir değeri bir hücreye olacak şekilde dönüştürtüp, kaydettirip, kaydettirdiğimiz excel içerisindeki hücreleri mi textbox yada label'a çekebiliriz?

***** 3.) Okunan bu değerleri yani her bir data'yı isme özel excel sheetlere kaydetmek mümkün mü?
***** 4.) Yoksa Access vs. kullanmak zorunda mıyız?

Yardımcı olmak isteyenler ile telefon, watsap, face vs. ile iletişime geçebilirim. Bursa'da olan arkadaşlar varsa yüz yüze de görüşebilirim. Şimdiden çük teşekkür ediyorum.

userform1.jpg


userform2.JPG
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
husopa
 
Kayıt: 22 Ağu 2017 19:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 28
İleti: 6
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bursa/Osmangazi

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#2)  Ozan İLGÜN » 12 Eyl 2017 15:09

Excel dosyanızı ve csv dosyalarınızı paylaşırsanız çözümünüze yardım edecek arkadaşların işi kolaylaşır.
ozanilgun@mynet.com

Resim
Kullanıcı avatarı
Ozan İLGÜN
Forum Moderatörü
 
Adı Soyadı:Ozan İlgün
Kayıt: 20 Şub 2013 12:43
Konum: İst. Maltepe
Meslek: Arşivist
Yaş: 31
İleti: 2435
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: İstanbul



REKLAM

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#3)  husopa » 12 Eyl 2017 21:55

datalar.rar

body_analyser.rar


yalnız şunu belirtmek istiyorum YAZDIR butonu altına yazdığım codlarda bir problem var sanırım programı Ctrl+Alt+Shift işlemlerden excel i seçip kapatınca kapanıyor. Diğer türlü kapayaadım donuyor.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
husopa
 
Kayıt: 22 Ağu 2017 19:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 28
İleti: 6
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bursa/Osmangazi

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#4)  batur_00 » 13 Eyl 2017 22:14

Guncellemeler klasörüne data dosyalarını kopyaladıktan sonra tumvucut excel dosyasında ayır makrosunu çalıştırdığınızda data1 deki verileriniz tumvucut dosyasındaki data1 sayfasına gelir
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
batur_00
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Ekm 2014 22:39
Meslek: tekstil işçisi
Yaş: 40
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

REKLAM
Excel Logo XML Oluşturucu

Logo Object Designer ile Uyarlama

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#5)  husopa » 15 Eyl 2017 08:51

Batur Bey,

Emek verip zaman ayırdığınız , her kodu tane tane açıkladığınız için çok teşekkür ederim. Bir kaç sorum olacak;

- Dataları kopyalayıp güncellemeler klasörüne yapıştırmak yerine direkt SD karttan okuması gibi bir olay mümkün müdür?
- Xlsm dosyasını açtığımda direkt otomatik olarak artık UserForm'un açılmamasının sizin yazdığınız kodlarla ilgisi var mıdır?

[TESEKKÜR]
Kullanıcı avatarı
husopa
 
Kayıt: 22 Ağu 2017 19:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 28
İleti: 6
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bursa/Osmangazi

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#6)  batur_00 » 15 Eyl 2017 10:10

Klasör yolunu sd kartın yolu ile değiştirirseniz olur.
Userformun direk açılmama kodunu ben kendim için silmiştim aynı kodu ekleyip açılmasını sağlaya bilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
batur_00
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Ekm 2014 22:39
Meslek: tekstil işçisi
Yaş: 40
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

REKLAM
ETA - Excel Konsolide Raporlama

ETA Excel Personel Entegre Raporu

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#7)  husopa » 15 Eyl 2017 11:07

Batur Bey,

Sizin yazdığınız kodlar modules klasörünün declaration olayında, Benim yazdıklarım Forms klasörü Userform içerisinde hala duruyor başka bir yere yazmam mı gerekiyor ekstra olarak? :)

Bir de sizin yazdığınız makroyu Userform içerisindeki bir butona tıklayınca çalışmasını sağlayabilirim değil mi?
Kullanıcı avatarı
husopa
 
Kayıt: 22 Ağu 2017 19:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 28
İleti: 6
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bursa/Osmangazi

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#8)  batur_00 » 15 Eyl 2017 11:32

Makroyu userformdan butonla çalıştırabilirsiniz butonun click olayına call ayır yazarsanız makroyu çalışırtırır veya kodları kopyalayıp click olayının içine yapıştırın
Kullanıcı avatarı
batur_00
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Ekm 2014 22:39
Meslek: tekstil işçisi
Yaş: 40
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#9)  batur_00 » 15 Eyl 2017 11:37

İşte olduğum için detaylı yazamıyorum akşam userformda bir butona kodu atar size yolaysbilirim isterseniz
Kullanıcı avatarı
batur_00
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Ekm 2014 22:39
Meslek: tekstil işçisi
Yaş: 40
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#10)  husopa » 15 Eyl 2017 12:16

olur hocam hatta ne zaman müsait olursanız sizinle iletişime geçmek isterim. Bende öğrenmek istiyorum da. [ilginc]
Kullanıcı avatarı
husopa
 
Kayıt: 22 Ağu 2017 19:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 28
İleti: 6
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bursa/Osmangazi

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#11)  batur_00 » 15 Eyl 2017 13:03

Hocam kısmı Buradaki üstadların bilgi olarak bizden büyük olanların hakkı bizdaha öğrenciyiz size bir sorum olucak data dosyaları eski verileri silme durumu varmı çünkü bu formül tumvucut dosyasındaki data sayfasındaki veriyi temizleyip data dosyasından tekrar sıfırdan veri alıyor
Kullanıcı avatarı
batur_00
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Ekm 2014 22:39
Meslek: tekstil işçisi
Yaş: 40
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#12)  husopa » 15 Eyl 2017 15:48

Yaptırmak istediğim işlemler alında şu şekilde,
-SD kartta ki veriyi sizin yaptığınız şekilde bir buton ile düzenletmek ve isim ile veya isim ve TC no ile sheet'e kaydetmek. Bu bizim database imiz aynı zamanda. Oradaki düzgün verileri silmemiz de mümkün olsun ve aynı kişinin yeni ölçüm sonuçlarını daha önce kaydettiğimiz sheet'e ekleyebilmek istiyorum.

-Arayüzümdeki textboxlar'a da bu database deki kişisel sheet deki hücrelerden değerleri göstertmek.
-Grafiksel sonuca dökmek.
-Listwiev yada listbox'dan o kişiye ait daha önceki kayıtları arayüzde görmek seçtiğimde oradaki veriler grafiğe ve textboxlarda gösterilsin anında gibi.

Arayüz1.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
husopa
 
Kayıt: 22 Ağu 2017 19:42
Meslek: makine mühendisi
Yaş: 28
İleti: 6
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: Bursa/Osmangazi

Cevap: csv dosyasından veri çekip database'e kaydetmek

İleti#13)  batur_00 » 15 Eyl 2017 17:39

SD kartınızın klasör yolunu makroya nasıl ekleye bileceğinizi gif te göstermeye çalıştım ve anladığım sd kartınızdaki bilgileriniz kişiyle birlikte yenileniyor eskileri siliniyor sadece bir kişiye ait veriler oluyor doğrumudur.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
batur_00
Yeni Başlamış
 
Kayıt: 05 Ekm 2014 22:39
Meslek: tekstil işçisi
Yaş: 40
İleti: 20
 
Cinsiyet: Bay
Bulunduğunuz İl / Semt: bursa


Forum Genel Makro Soruları

Online Kullanıcılar

Bu forumu görüntüleyenler: AhrefsBot ve 2 misafir

Bumerang - Yazarkafe