Merhaba, benim bir konuda desteğe ihtiyacım var. Formüllerim aşağıdaki şekilde;
Buradan Eur yazan hücrelerin değerlerini formül ile toplayabilir miyim.
Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
=(F2-F2*G2)*Eur
=(F3-F3*G3)*Usd
=(F4-F4*G4)*Eur
...
Hücrelerde formül içerinde yazan Formül metnine göre toplam alınabilir mi?
Re: Hücrelerde formül içerinde yazan Formül metnine göre toplam alınabilir mi?
=ETOPLA(Sayfa1!A:A;"="&"*"&Eur&"*";Sayfa1!B:B) gibi acaba formülün metinlerinden toplam almak mümkün müdür?
Excel'de usta olmadığım için ben sorunlarımın çoğunu arka kapıları dolaşarak hallederim. Diğer taraftan sanırım bir hücreye bu şekilde formül yazamazsınız. Zira *Eur u Excel anlayamayacağı için ADRESS hatası verir. Ama a1 hücresine =(F2-F2)*G2 yazıp, yanına yani B1 hücresine Eur yada USD yazarsanız, C1 hücresine EĞERHATA(EĞER(B1="EUR";A1;"");"") formülünü yazıp aşağıya doğru çoğaltırsanız. Sadece Eur olanla hesaplanır.
Birde şaka örnekte yazdığınız formüllerin hepsinin sonucu 0 dır.
Birde şaka örnekte yazdığınız formüllerin hepsinin sonucu 0 dır.
Cevap için teşekkür ederim. Ben de çok iyi bilmediğim için mümkün olup olmadığını öğrenmek istedim. Makro ile yapmak mümkün ben formülle yapmaya çalıştım fakat yapamadım. Başta belirtmem lazımdı USD ve EUR ad tanımlama ile hücre başvurusu yapıyor. Bu formül olarak sonuç veriyor. Sonuçlar her zaman 0 değil. Fakat sizin yazdığınız gibi (F2-F2)*G2 böyle yazarsanız sonuç sıfır olur. Benim yazdığım gibi (F4-F4*G4) yazarsanız sonuç sıfır olmaz. Parantezlere dikkat edin. Benim gibi paranteze aldığınızda işlem önce çarpan ile başlar. İşlemin 0 olabilmesi için F4 ün 0 olması lazım. Kusura bakmayın ben bilmediğinizden değil fakat yine de bilgi olarak yazmak istedim.
-