Private Sub CommandButton2_Click()
Dim emmi As Long, Say As Byte
emmi = Range("a45").End(3).Row + 1
Cells(emmi, "A") = ComboBox1.List
Cells(emmi, "C") = TextBox1.Text
Cells(emmi, "D") = TextBox2.Text
Unload Me
End Sub
Bu kod ile butona her tıklandığında sırası ile a sutununun 1. satırından başlayıp 45. satırına kadar veri ekleniyor.
Veri eklemeyi 5.satırdan başlatıp (örnek 50.satır dolu ise satır sayısı farklı olabilir) dolu satıra denk gelince veri eklemeyi durdurup satır ekle uyarısı verdirilebilirmi.
veya
Durdurulacak satırı belirlemek adına a sutununda ilgili satıra eklemeyidurdur yazsak belirtilen kelimeye gelindiğinde eklemeyi durdurabilirmiyiz.
if cells(emmi,"a").value<>"" then
msgbox "Satır ekleyin. "
exit sub
end if
Unload Me
End Sub
Konu Dışı
Logo Yazılım, Özel Yazılım, Entegrasyon işlemleri, Excel VBA kodlama, Raporlama, Eğitim.. gibi konulardaki destek ihtiyaçlarınız içinhelpdesk@evnyazilim.com.trile irtibata geçebilirsiniz.
msgbox "Satır ekleyin. "
exit sub
end if
Unload Me
End Sub
Diğer mesajda düzenleme yapamadığım için ekliyorum
normalde a 46 da yazı var silinmesini istemiyoruz. bir alt satıra veri eklenmesinide istemiyoruz
A45 e kadar veri ekleyip tekrar veri eklemek istediğimizde satır ekle uyarısı veriyor buraya kadar iyi, bunun üzerine boş satır satır eklediğim zaman a46 bir satırdaha eklenince a47... gibi değişken oluyor.
a45te sınırladığımız için veri ekleyince satır ekle uyarısı veriyor eklenen boş satıra veri ekleyebilmek için nasıl bir değişiklik yapmak gerekir.
msgbox "Satır ekleyin. "
exit sub
end if
Unload Me
End Sub
Benimgibi enteresan soru soranlara örnek olması açısından bulmuş olduğum çözüm yöntemini açıklıyorum.
H1 Hücresine ="A"&SATIR(A45)-1 formülünü ekledim. Böylelikle satır ekledikçe değişen a45 in kaçıncı satırda olduğunu öğrenmiş oldum.
Sabit değer olarak girilen emmi = Range("a45").End(3).Row + 1 satırını Dinamik olarak eklemek için emmi = Range(Range("H1").Value).End(3).Row + 1 olarak değiştirince problem çözülmüş oldu.
Excel dosyasında,
Sayfa1 de bulunan A1 ve A2 hücrelerine Sayfa2 deki B1 ve B2 de verileri almak istiyorum.
Sayfa1 A1 hücresi boşsa veya Sayfa B2...
Son mesaj
Bu şekilde denedim. Sayfa1 A1 A2 den biri veya ikisinde değer olmaz ise çalışıyor fakat Sayfa2 B1 değeri artmıyor bundan ötürü aynı değerler (1 se 1...
B sutununda ki TC numaraları, M sutununki TC numaralarıyla eşleşince (Sutunlardaki TC noları karışık sırada) N sutunundaki kart noları F sutunundaki...
Son mesaj
F2 ye bu formülü yazın. Aşağı çekerek çoğaltırsınız