L1 hücresinde 05.07.2023 tarihi yazılı
Sizlerinde bildiği gibi dosyalar açık olunca =GÜN(L2) formülüyle otomatik olarak 5 değerini döndürmekte günlük olarak günü değiştirmeye gerek kalmaktadır. Burada amacım dosyalar açık olmadan verileri alabilmektir.
=@DOLAYLI("'[2023-07--T.xlsm]"&GÜN($L$2)&"'!$AC$5")
Bu formüle göre hergün CTRL+H ile 5' i 6' , 6' i 7' ................31' olarak değiştirmemek başka nasıl bir önerileriniz olur?
='X:\2023Yılı\TCGR\[2023-07--T.xlsm]5'!$AC$5
Daha önceden buna benzer sorum oldu ancak çözüm bulamadım mecburen yeniden sormak istedim.Teşekkürler.
DOLAYLI alternatifi ile kapalıdan veri çekme
-
- Lokasyon: ANKARA
- Meslek: Teknik Servis Elemanı
- Adınız: UFUK
- Soyadınız: İNCE
-
Doğrulandı
- Site Admin
- Lokasyon: İstanbul
- Web Sitesi: http://www.tarkanvural.com.tr
- Meslek: Yazılım ve Veri Tabanı Uzmanı
- Adınız: Tarkan
- Soyadınız: VURAL
Re: DOLAYLI alternatifi ile kapalıdan veri çekme
Merhaba,
Normal şartlarda, diğer bir kitaba direkt hücre bağlantısı yaptığınızda, dosya kapalı da olsa, hücre bağlantısından güncel olan veriyi alıyor. Önceden kaynak dosyadaki hücreye 5 yazıp, hedef dosyaya da { Örnek : =GÜN('C:\Users\tarkan\Desktop\[Kitap1.xlsx]Sayfa1'!$L$1) } hücre bağlantısı eklediğinizde ve iki dosyayı da kaydedip kapattığınızda, aslında 5 değerini halen hedef dosyada tutuyor. Şimdi sadece kaynak dosyayı açıp 15 yazarak kaydedip kapattığınızda; ve sonrasında veri bağlantısı olan hedef dosyayı açtığınızda, 15 olarak kendini güncelleyecektir. Yeter ki kaynak dosyanın bu esnada fiziksel olarak bulunduğu dizin yolu değiştirilmesin.
Siz bu işlemin olmamasını mı istiyorsunuz. Ben buradaki sorunun ne olduğunu netleştirememiş olabilirim.
Normal şartlarda, diğer bir kitaba direkt hücre bağlantısı yaptığınızda, dosya kapalı da olsa, hücre bağlantısından güncel olan veriyi alıyor. Önceden kaynak dosyadaki hücreye 5 yazıp, hedef dosyaya da { Örnek : =GÜN('C:\Users\tarkan\Desktop\[Kitap1.xlsx]Sayfa1'!$L$1) } hücre bağlantısı eklediğinizde ve iki dosyayı da kaydedip kapattığınızda, aslında 5 değerini halen hedef dosyada tutuyor. Şimdi sadece kaynak dosyayı açıp 15 yazarak kaydedip kapattığınızda; ve sonrasında veri bağlantısı olan hedef dosyayı açtığınızda, 15 olarak kendini güncelleyecektir. Yeter ki kaynak dosyanın bu esnada fiziksel olarak bulunduğu dizin yolu değiştirilmesin.
Siz bu işlemin olmamasını mı istiyorsunuz. Ben buradaki sorunun ne olduğunu netleştirememiş olabilirim.
Konu Dışı
Logo Yazılım, Özel Yazılım, Entegrasyon işlemleri, Excel VBA kodlama, Raporlama, Eğitim.. gibi konulardaki destek ihtiyaçlarınız içinhelpdesk@evnyazilim.com.trile irtibata geçebilirsiniz.
-
Tarkan bey bu şekilde dediğiniz gibi oluyor ancak her gün 5 i 6 6 yı 7 vb.. yapmamak istiyorum. Birde bunun gibi 100-150 adet benzer formül olduğu için CTRL+H ile yapıyorum. Keşke DOLAYLI'da olduğu gibi başka bir formül olsa otomatik dosya kapalı iken verileri alabilsem ve tarihide L1 de bulunan 06.07.2023 e göre otomatik 6 olarak aktarsa.
-
Doğrulandı
- Site Admin
Ama zaten kapalıyken 06.07.2023 yazan hücreden hücre bağlantı modeli ile 6 değerini alabiliyorsunuz.
Konu Dışı
Logo Yazılım, Özel Yazılım, Entegrasyon işlemleri, Excel VBA kodlama, Raporlama, Eğitim.. gibi konulardaki destek ihtiyaçlarınız içinhelpdesk@evnyazilim.com.trile irtibata geçebilirsiniz.
-
Amaç ='X:\2023Yılı\TCGR\[2023-07--T.xlsm]5'!$AC$5 de bulunan 5' kısmını GÜN(L1) ile otomatik olarak eklemek. Ondan sonra dediğimiz gibi herşey oluyor hocam. İlginiz için teşekkürler.
-
Doğrulandı
- Site Admin
Hücre bağlantısı formülünü denediniz mi ?
Kod: Tümünü seç
=GÜN('X:\2023Yılı\TCGR\[2023-07--T.xlsm]5'!$AC$5)
Konu Dışı
-
Bu şekilde AC5 de 5000 değerinin olduğunu farzedersek o zaman 8 değerini döndürür amacım bu değil hocam. =@DOLAYLI("'[2023-07--T.xlsm]"&GÜN($L$2)&"'!$AC$5") de olduğu gibi hücrede 5000 yazdığı için onu getirmesi. Önemli olan DOLAYI'daki gibi mantığı kullanıp sadece dosya kapalı ilen kullanmak. Yinede teşekkürler hocam